Μ. Λαζανάς: Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε κλειστούς χώρους

Μ. Λαζανάς: Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε κλειστούς χώρους

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορωνοϊός κυκλοφορεί και μεταδίδεται εύκολα όταν δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, δήλωσε ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σε όσους κλειστούς χώρους υπάρχει συνωστισμός, ακόμη και σε εκκλησίες ή εμπορικά κέντρα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, παρατήρησε ότι αυξάνονται τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Όπως εξήγησε, εν μέσω επιδημίας πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, ενώ σημείωσε ότι, δεδομένου πως ο ΠΟΥ έχει δηλώσει ότι το εμβόλιο δεν θα έρθει πριν το 2021, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά μέτρα στη διάθεσή μας.

«Αν μια επιδημία πρέπει να τιθασευτεί, αυτό γίνεται μόνο με την χρήση του εμβολίου όπου ένα αριθμός πληθυσμού θα εμβολιαστεί και θα αποκτήσει αντισώματα» ανέφερε.

Τόνισε επίσης ότι υπήρχε σύσταση η μάσκα να χρησιμοποιείται στα σουπερ μάρκετ, ωστόσο το μέτρο άρχισε να εφαρμόζεται με την πιθανή επιβολή προστίμου, καθώς ο κόσμος είχε αρχίσει να χαλαρώνει.

«Αυτό στο οποίο δεν συμφωνώ με την κοινωνία είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένας από πίσω και να κόβει χαρτάκια και κλήσεις για να συμμορφωνόμαστε. Από μόνοι μας πρέπει να αυτοπεριοριστούμε», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε δε πως «όταν είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο, προφανώς θα γίνει μετάδοση του ιού», ενώ παρατήρησε ότι «αυτή τη στιγμή μολύνονται πιο πολύ οι νέοι», συμπληρώνοντας ότι αν και είναι πιο ανθεκτικοί, όσο αυξάνονται τα κρούσματα σε αυτούς είναι πιθανό να μεταδοθεί ο κορωνοϊός και σε άλλα άτομα. 

Για τη χρήση μάσκας παραδέχθηκε ότι «δεν είναι εύκολο», πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν γίνεται διαφορετικά» καθώς δεν υπάρχουν πολλά μέτρα προφύλαξης και επεσήμανε ότι τα σταγονίδια μεταδίδονται ευκολότερα σε κλειστούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Το σχέδιο και η ομάδα «υποδοχής» του εμβολίου – Λοιμωξιολόγοι μιλούν στην «Κ»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή