Στον στόλο του Π.Ν. η πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Καραθανάσης» (φωτογραφίες)

Στον στόλο του Π.Ν. η πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Καραθανάσης» (φωτογραφίες)

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε η πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Καραθανάσης», το 6ο πλοίο κλάσης Ρουσσέν ή Super Vita, που θεωρούνται από τα πλέον ολοκληρωμένα και προηγμένα πλοία του στόλου.

Κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στη διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στην Αμφιάλη, το παρών έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο γιος του πεσόντα στο καθήκον -κατά την κρίση των Ιμίων- Χριστόδουλου Καραθανάση, Γιάννης.

Στον στόλο του Π.Ν. η πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Καραθανάσης» (φωτογραφίες)-1
Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε πως «όσο η Τουρκία επιμένει να επιβουλεύεται τα εθνικά μας δίκαια δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να επαγρυπνούμε», ενώ διεμήνυσε ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγκλωβισμένες σε περιορισμένο χώρο δράσης και ότι θα καμφθούν, ή θα κουραστούν ή θα λυγίσουν στη διαρκή προσπάθεια να κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια, πολύ απλά κάνουν λάθος υπολογισμούς.
 
«Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις στέλνουν ένα μήνυμα σε εχθρούς και συμμάχους: η Ελλάδα, αν και φιλειρηνική χώρα με προσήλωση στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, είναι σε θέση ανά πάσα ώρα και στιγμή να εφαρμόσει την ισχύ της επί του πεδίου για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, πρόσθεσε.
Στον στόλο του Π.Ν. η πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Καραθανάσης» (φωτογραφίες)-2
Την τελετή εντάξεως και ονοματοδοσίας της πυραυλακάτου παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, πρώην υπουργοί και συγγενείς των πεσόντων Ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή