Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον: στην Αντίπαρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον: στην Αντίπαρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ταξίδι στον απομακρυσμένο Λια της Ηπείρου, μαζί με τον Ελληνοαμερικανό Νίκολας Γκέιτζ, δημοσιογράφο και συγγραφέα της «Ελένης», βρεθήκαμε σκαρφαλωμένοι σε ένα βουνό, μια ανάσα από την Αλβανία. Σε αυτό το σημείο, στην άλλη μεριά των συνόρων, βρίσκεται το χωριό της Ρίτα Γουίλσον, της γυναίκας του Τομ Χανκς, που μεγάλωσε με μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Πομάκο, στις ΗΠΑ. Την τεράστια αγάπη της για την πατρίδα και την Ορθοδοξία την έχει μεταλαμπαδεύσει και στον σύζυγό της. Ο Χανκς δηλώνει εξίσου Ελληνας όσο και Αμερικανός, οπότε η τιμητική πολιτογράφησή του ήταν μια πράξη αναγνώρισης, για τη στήριξη και τα βαθιά συναισθήματα που τρέφει για εμάς.

Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον: στην Αντίπαρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου-1

Ο Τομ Χανκς δηλώνει εξίσου Ελληνας όσο και Αμερικανός.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Μαρέβα πήγαν στην Αντίπαρο, όπου το ζεύγος των ηθοποιών διατηρεί εξοχικό, και δείπνησαν μαζί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήρτησε, μάλιστα, στο Instagram τη γνωστή φωτογραφία, όπου ο Χανκς και η Γουίλσον κρατούν τα ελληνικά διαβατήριά τους, τα οποία τους είχαν ήδη παραδοθεί αρκετές ημέρες πριν. Το σχετικό διάταγμα πολιτογράφησης το είχε υπογράψει τον Δεκέμβριο ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο Χανκς είχε ανακοινώσει περιχαρής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ξεκινά το 2020 ως Ελληνας. Πάντως, η πρόσφατη φωτογραφία με τα ελληνικά διαβατήρια αναδημοσιεύθηκε σε πολλά ξένα μέσα, ακόμα και στην Τουρκία.

Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον: στην Αντίπαρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου-2

Aποψη της οικίας του ζεύγους Χανκς στην Αντίπαρο.

Ο Χανκς είναι ένας εξαιρετικά καλλιεργημένος ηθοποιός, που γνωρίζει πολλά για το αρχαίο δράμα και ήθελε να ακούσει περισσότερα για την παράσταση των «Περσών» στην Επίδαυρο. Ενδεχομένως, αν του γινόταν ποτέ η κατάλληλη πρόταση, να τον βλέπαμε και στο κοίλον του αρχαίου θεάτρου. Οι άνθρωποι  που έχουν γνωρίσει το ζεύγος καλύτερα, από τις διακοπές τους στην Αντίπαρο, μιλούν για τη ζεστασιά και την προσήνειά τους, αλλά και την τεράστια αδυναμία που έχει ο κάτοχος δύο Οσκαρ στη γυναίκα του.

Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον: στην Αντίπαρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου-3

Το ζευγάρι λατρεύει την Αντίπαρο.

Ο Χανκς και η Γουίλσον ανέμεναν τη φετινή τους επίσκεψη στην Ελλάδα με μεγάλη ανυπομονησία διότι –όπως είπαν σε ανθρώπους με τους οποίους μίλησαν– η περιπέτειά τους με την COVID-19 υπήρξε αρκετά οδυνηρή και χρειάζονταν ξεκούραση. Αισθάνονταν πολύ εξουθενωμένοι ακόμα και μετά την αποθεραπεία, ενώ η Γουίλσον είχε απολέσει την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης. Στην Ελλάδα νιώθουν ασφάλεια, καθώς η επιδημία δεν έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ενώ σκοπεύουν να μείνουν στην Αντίπαρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι Κυκλαδίτες, πάντως, έχουν μάθει το όνομα του σκάφους που χρησιμοποιεί ο Αμερικανός ηθοποιός για κοντινές εξορμήσεις –πρόσφατα είχε πάει σε Σίκινο και Φολέγανδρο– και τον παρακολουθούν  από τα κινητά τους μέσω της εφαρμογής marinetraffic.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή