Κορωνοϊός: 57 νέα κρούσματα, τα δέκα σε πύλες εισόδου

Κορωνοϊός: 57 νέα κρούσματα, τα δέκα σε πύλες εισόδου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 57 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Εξ αυτών, 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ τρία «εισαγόμενα» κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Από τα νέα κρούσματα, 18 εντοπίστηκαν στην Αττική και 11 στη Θεσσαλονίκη.

Επτά κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας, ενώ από ένα κρούσμα στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Ημαθίας, Κιλκίς, Κορινθίας, Δωδεκανήσου και Ροδόπης.

Από την έναρξη της πανδημίας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.336.

Οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 127 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος. Οι νεκροί στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχονται σε 203.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη είχαν καταγραφεί 52 νέα κρούσματα και ένας θάνατος.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 57 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες.

1212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Υποχρεωτική η μάσκα σε 44 επιχειρήσεις

Λίγο νωρίτερα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση που περιλαμβάνει τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων στις οποίες τόσοι οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Επίσης, την υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που έρχονται σε επαφή με το κοινό προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε επίσης:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις συνεδριάσεις της Βουλής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή