Τον Σεπτέμβριο η απολογία της Δούρου

Τον Σεπτέμβριο η απολογία της Δούρου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα απολογηθεί τελικά η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία παρουσιάστηκε χθες το πρωί στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθηνών Αθανάσιο Μαρνέρη προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018, που προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων.

Η κ. Δούρου ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για την ογκώδη δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογία της. Η τέως περιφερειάρχης Αττικής είναι μεταξύ των 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Γραπτή δήλωση

Κατά την έξοδό της από το γραφείο του ανακριτή η κ. Δούρου δεν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αλλά μέσω συνεργατών της διένειμε γραπτή δήλωση, στην οποία αναφέρει –μεταξύ άλλων»– τα εξής: «Η εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική θα μείνει χαραγμένη για πάντα βαθιά στην ψυχή μου. Εχω και έχουμε όλοι χρέος να μην ξεχάσουμε ποτέ το φονικό έργο της πύρινης λαίλαπας, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Με συνέπεια υποστηρίζω ότι οι πολιτικοί και όλοι όσοι ασκούν διοίκηση δεν πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Κανένας δεν είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης. Παρά τις συστηματικές προσπάθειες ορισμένων να μας εμφανίσουν όλους ίδιους, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η δική μου αταλάντευτη επιλογή είναι ο απόλυτος σεβασμός των θεσμών και της Δικαιοσύνης, χωρίς προσβολές, απειλές, πιέσεις προς δικαστικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς, όπως πρόσφατα έπραξαν μεγαλόσχημοι πολιτικοί».

Στη συνέχεια η κ. Δούρου αναφέρει πως «συγκεκριμένοι πολιτικοί τυμβωρύχησαν στα θύματα, επιχειρώντας να σπιλώσουν και να συκοφαντήσουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Δεν δίστασαν, με ιδιαίτερο κυνισμό, να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη, εκδίδοντας καταδικαστική σε βάρος μου ετυμηγορία, ενόψει των εκλογών του Ιουλίου του 2019».

Και συμπληρώνει μεταξύ άλλων, «σήμερα, ήρθε πλέον η ώρα για την απόδοση των ευθυνών από τη Δικαιοσύνη. Για να μη μείνει καμία σκιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή