ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Ανω Κυψέλη το πρώτο pocket park της Αθήνας

Στην Ανω Κυψέλη το πρώτο pocket park της Αθήνας

Το πρώτο «pocket park» (πάρκο τσέπης) απέκτησε ο Δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα η Άνω Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας. Τα πάρκα αυτά είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των περιοχών «που δημιουργούνται και την επανοργάνωση του αστικού και κοινωνικού ιστού σε επίπεδο γειτονιάς», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Στην Ανω Κυψέλη το πρώτο pocket park της Αθήνας-1

Στόχος, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «είναι η δημιουργία αρκετών ακόμα τέτοιων πάρκων, που θα απλώνονται στις γειτονιές της πρωτεύουσας και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, το συγκεκριμένο, στην Άνω Κυψέλη είναι ένας ανθόκηπος «με διαφορετικά αντιπροσωπευτικά είδη. Τα επιμέρους παρτέρια οριοθετούνται από χαμηλό αειθαλή φυτοφράκτη (μυρτιά μικρόφυλλη), έτσι ώστε να παρεμποδίζεται η είσοδος προς αυτά, ενώ με τη φύτευση αναρριχώμενων και ανθοφόρων θάμνων η μια πλευρά μετατρέπεται σε κάθετο πράσινο κήπο.

Στην Ανω Κυψέλη το πρώτο pocket park της Αθήνας-2

Επιπλέον, στο πάρκο υπάρχουν ειδικές πινακίδες δίπλα σε κάθε φυτό που δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τα την ταυτότητά του, καθώς επίσης και κατασκευές για φωλιές χρήσιμων εντόμων».

Το πάρκο τσέπης δημιουργήθηκε με δωρεά του Deloitte Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Στην Ανω Κυψέλη το πρώτο pocket park της Αθήνας-3

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι «η δημιουργία των πάρκων τσέπης, αποτελεί μία από τις πιο ουσιαστικές αστικές παρεμβάσεις που γίνονται στις γειτονιές της Αθήνας. Είναι μία επιτυχημένη πρακτική που ακολουθούν πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την υιοθετούμε για να δημιουργήσουμε τις ανάσες που χρειαζόμαστε».