Πειραιάς: Σε καραντίνα το δεξαμενόπλοιο που εντοπίστηκαν 16 νέα κρούσματα

Πειραιάς: Σε καραντίνα το δεξαμενόπλοιο που εντοπίστηκαν 16 νέα κρούσματα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ Ινδοί και oκτώ Φιλιππινέζοι ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Merbabu, σημαίας Μάλτας, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του Πειραιά, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Το δεξαμενόπλοιο με 25 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει τελευταία φορά από την Τουρκία χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός του.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και πραγματοποίησε τεστ, τα οποία και βγήκαν θετικά σε Covid-19.

Ολο το πλήρωμα παραμένει σε καραντίνα μέσα στο δεξαμενόπλοιο μέχρι νεοτέρας.

Πειραιάς: Σε καραντίνα το δεξαμενόπλοιο που εντοπίστηκαν 16 νέα κρούσματα-1

Σημειώνεται πως σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ακόμη 65 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν 57 νέα κρούσματα, ενώ λαμβάνοντας υπόψη ότι την Τρίτη είχαν καταγραφεί ακόμη 52 κρούσματα, το τελευταίο τριήμερο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε τα 174.

Συνολικά, το μήνα Ιούλιο έχουν επιβεβαιωθεί στην Ελλάδα 1.018 κρούσματα κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή