Εντοπίστηκε κρίσιμο υλικό για το Μάτι – Συνομιλίες Πυροσβεστικής

Εντοπίστηκε κρίσιμο υλικό για το Μάτι – Συνομιλίες Πυροσβεστικής

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκε το εξαφανισμένο καταγραφικό μηχάνημα φωνής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου (ΕΣΚΕ) της Πυροσβεστικής την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, το οποίο εκτιμάται ότι θα συμβάλει το ανακριτικό έργο στην εκτίμηση των ποινικών ευθυνών για την τραγωδία.

Το κρίσιμο υλικό, που περιέχει εξαιρετικής σημασίας καταγραφές συνομιλιών αξιωματικών της Πυροσβεστικής την 23η Ιουλίου 2018, κατασχέθηκε προ ολίγων ημερών από τον ανακριτή της υπόθεσης Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος το απέστειλε ακολούθως στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένει τα πορίσματά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καταγραφικό είχε μεταφερθεί σε ιδιωτική εταιρεία στο πλαίσιο σύμβασης για τη συντήρηση των μηχανημάτων και ο ανακριτής μετέβη επιτόπου για να το κατασχέσει.

Η ανάλυση του υλικού από τη ΔΕΕ εκτιμάται ότι θα δώσει σαφέστερη εικόνα για όσα πραγματικά συνέβησαν από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ της ημέρας που η φωτιά κατέκαψε το Μάτι, αφήνοντας πίσω της 102 νεκρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή