Εργαζόμενοι Μετρό: Οι αντοχές του προσωπικού δεν υφίστανται

Εργαζόμενοι Μετρό: Οι αντοχές του προσωπικού δεν υφίστανται

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κατάσταση απέχει από το να θεωρείται οριακή και είναι απείρως δυσμενέστερη, με συνέπεια οι αντοχές του προσωπικού να μην υφίστανται», επισημαίνειι το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), μετά την ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στα ΜΜΜ και την αύξηση των δρομολογίων που ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με το ΣΕΛΜΑ, «την ώρα που το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ επεκτείνεται και δίνεται η δυνατότητα, σε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας, της γρήγορης απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης, την ώρα που η εταιρεία συμβάλλει στην προσπάθεια οικονομικής ανάτασης μετά τη δύσκολη και πρωτοφανή κατάσταση που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες, την ίδια στιγμή ο πνεύμονας της εταιρείας, το ανθρώπινο δυναμικό της, δοκιμάζεται, προσφέροντας την εργασία του ακόμα και κατά τις ημέρες ανάπαυσής του».

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, το Σωματείο απαιτεί από την πολιτική ηγεσία άμεσες προσλήψεις προσωπικού τόσο στην τεχνική βάση, όσο και στις ειδικότητες της λειτουργίας, μετά και τις συνεχόμενες συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις του προσωπικού, «που οδηγούν σε μία κατάσταση όπου τεχνική εξειδικευμένη γνώση χάνεται και δεν μεταλαμπαδεύεται», με την ίδια σχέση εργασίας που διέπει το υπάρχον προσωπικό της ΣΤΑΣΥ, «προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλότατο επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών όπως αναγνωρίζεται και από την ίδια την πολιτική ηγεσία».

Όπως επισημαίνει, «σε αντίθετη περίπτωση η πτώση του λειτουργικού επιπέδου της εταιρείας πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως και η βούληση του σωματείου να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή