ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεμπλόνι Κέρκυρας: Υπό έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ

Τεμπλόνι Κέρκυρας: Υπό έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στο Τεμπλόνι, στη Μέση Κέρκυρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου.

Στην επιχείρηση για τον περιορισμό και έλεγχο της πύρινης λαίλαπας, συμμετείχαν 25 πυροσβέστες με εννέα αυτοκίνητα, υδροφόρες του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της Πολιτικής Προστασίας, ενώ από αέρος επιχειρούσαν δύο πετζετέλ και ένα ελικόπτερο που ήρθε από το Άκτιο.

Προηγήθηκε επικοινωνία υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, με τη δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Υδραίου, «αυτή τη στιγμή γίνεται χωματοκάλυψη στις εστίες της φωτιάς, ώστε να μην υπάρχει αναζωπύρωση». 

Εξάλλου, νωρίτερα, λόγω των πυκνών καπνών που «έπνιξαν» την περιοχή του Τεμπλονίου, η δήμαρχος πρότεινε σε κατοίκους της περιοχής ως προαιρετικό μέτρο, όσοι επιθυμούσαν, να μεταφερθούν σε παρακείμενα ξενοδοχεία και να διανυκτερεύσουν με έξοδα του δήμου, ενώ πολλοί ήταν και οι ξενοδόχοι που προσφερθήκαν να φιλοξενήσουν όσες οικογένειες από το Τεμπλόνι το επιθυμούσαν, χωρίς όμως τελικά να χρειαστεί. 

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή θα βρίσκεται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία του δήμου, καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ