Αγωγή Σ. Μιωνή κατά Γ. Παπαδάκου

Αγωγή Σ. Μιωνή κατά Γ. Παπαδάκου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγωγή και μήνυση για απάτη και καταδολίευση κατά της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και του συζύγου της υπέβαλε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή. Τους κατηγορεί ότι προχώρησαν σε εικονική πώληση του σπιτιού τους στα Μελίσσια προκειμένου να μην αποζημιώσουν τον κ. Μιωνή, ο οποίος στο μεταξύ είχε στραφεί και κερδίσει αγωγή κατά της δημοσιογράφου για δημοσίευμά της το 2012.

Η μηνυτήρια αναφορά κατετέθη τον Απρίλιο, ωστόσο, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του επιχειρηματία, Πέτρος Πανταζής, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση χθες. Σε αυτήν αναφέρεται ότι λίγες ημέρες προτού ο Αρειος Πάγος επικυρώσει τελεσιδίκως απόφαση βρετανικού δικαστηρίου που υποχρέωνε τη δημοσιογράφο να καταβάλει αποζημίωση 100.000 αγγλικών λιρών στον επιχειρηματία για συκοφαντικό δημοσίευμά της στην εφημερίδα «Το Βήμα», η κ. Παπαδάκου πούλησε το σπίτι που έχει μαζί με τον σύζυγό της στα Μελίσσια σε κυπριακή εταιρεία αντί του ποσού των 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με την πλευρά Μιωνή, η κίνηση αυτή είχε στόχο να μην εκτελεσθεί η τελεσίδικη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου εκδόθηκε τον Μάιο του 2019 και η μεταβίβαση του ακινήτου στην κυπριακή εταιρεία «γενικού εμπορίου» έγινε τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Ο επιχειρηματίας είχε αρχικά στραφεί κατά της κ. Παπαδάκου και ενός δικηγόρου με έδρα την Κύπρο, που εμφανιζόταν ως ο διευθυντής της εταιρείας στην οποία είχε μεταβιβαστεί το ακίνητο. Τον Φεβρουάριο του 2020, ωστόσο, ο εν λόγω δικηγόρος φέρεται να αποκάλυψε πως δικαιούχος της κυπριακής εταιρείας είναι ο σύζυγος της κ. Παπαδάκου.

Σε απόπειρα εκφοβισμού της από τον κ. Μιωνή για τις αποκαλύψεις της απέδωσε η δημοσιογράφος τη μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της. «Εγγραφα που απέκτησα εκ των υστέρων από τις ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι δεν τον συκοφάντησα, αλλά αντίθετα εκείνος εσκεμμένα δεν τα εμφάνισε στην ελληνική και βρετανική Δικαιοσύνη! Η απόπειρά του για άλλη μία φορά να εκφοβίσει εμένα και την οικογένειά μου για όσα αποκάλυψα δεν θα περάσει!» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μιωνή και η κ. Παπαδάκου έχουν έρθει σε αντιπαράθεση και στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis, όπως αυτή περιγράφεται στα πορίσματα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τα πεπραγμένα του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή