Αποψη: Ξεφτισμένα σύμβολα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πραγματική αγανάκτηση γράφω το κείμενο αυτό. Ξεχειλίζουμε από πατριωτισμό και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα όπλα για να πολεμήσουμε τους εχθρούς της πατρίδας μας. Και όμως, εμείς οι ίδιοι ξεφτιλίζουμε τα εθνικά μας σύμβολα.

Εδώ και πολλές ημέρες είχα παρατηρήσει την ελληνική σημαία που κυματίζει στη γωνία Πανεπιστημίου και Αμερικής. Δηλαδή, σε ένα εντελώς κεντρικό σημείο από όπου περνάνε όλοι οι ξένοι που θέλουν να δουν την Τριλογία.

Η σημαία ήταν και παρέμενε, τουλάχιστον έως τις 29 Ιουλίου 2020 όταν έβγαλα τη φωτογραφία, ένα κουρέλι. Νόμιζα ότι κάποιος θα το αντιληφθεί και είτε θα την κατεβάσει είτε θα την αντικαταστήσει. Μάταια όμως. Ο πατριωτισμός μας εξαντλείται στα λόγια.

Κάντε μια σύγκριση με τις σημαίες που βλέπουμε στην Τουρκία και στις ΗΠΑ. Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Στις 23 Οκτωβρίου 2016 στην «Καθημερινή» της Κυριακής έγραψα ένα άρθρο με τον ίδιο τίτλο, όπου παρέθετα πολλές περιπτώσεις όπου ευτελίζουμε την ελληνική σημαία μας. Είχα και προτάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό, αλλά φυσικά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Για όλα μάς φταίνε οι ξένοι. Είμαστε έθνος «ανάδελφο». Ας διορθωθούμε εμείς πρώτα και μετά θα ακολουθήσουν και οι ξένοι! Εκτός από αγανάκτηση νιώθω και ντροπή! Ελπίζω κάποια στιγμή να αντιληφθούμε ότι τα σύμβολα έχουν ουσιαστική σημασία στη ζωή μας.

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή