Κατερίνη: Σύλληψη 23χρονου – Κατηγορείται ότι παραβίασε την καραντίνα και οδηγούσε ταξί

Κατερίνη: Σύλληψη 23χρονου – Κατηγορείται ότι παραβίασε την καραντίνα και οδηγούσε ταξί

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη 23χρονου, ο οποίος κατηγορείται πως παραβίασε την καραντίνα, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στην Κατερίνη.

Ο 23χρονος φέρεται να συνελήφθη την ώρα που οδηγούσε ταξί που ανήκει στον πατέρα του.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών, από τις 27 Ιουλίου, γιατί είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Αφού συνελήφθη, ο 23χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο αυτόφωρο, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

153 νέα κρούσματα

Σημειώνεται πως σε 153 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Εξ αυτών, 11 εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου, επτά είναι «εισαγόμενα» κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 40 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και 38 στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις εστίες ανησυχίας για τον κορωνοϊό

Για τρεις εστίες ανησυχίας σε σχέση με τον κορωνοϊό έκανε λόγο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Πρόκειται συγκεκριμένα για τις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής, καθώς, όπως είπε, «κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα».

Η δεύτερη εστία ανησυχίας αφορά τις συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις και η τρίτη εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή