Με ήπια κατάθλιψη η Μισέλ Ομπάμα

Με ήπια κατάθλιψη η Μισέλ Ομπάμα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τέως πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα δήλωσε ότι υποφέρει από «ήπια κατάθλιψη» εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι ΗΠΑ.

Η Ομπάμα ξεχώρισε ως παράγοντες που της προξενούν απελπισία την πανδημία, τις αδικίες εις βάρος των μαύρων και την υποκρισία της κυβέρνησης Τραμπ.

«Για να διαχειριστείς τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα πρέπει να ξέρεις τον εαυτό σου και τα πράγματα που σου δίνουν χαρά» είπε η Ομπάμα στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς συνεντεύξεων που διενεργεί για την πλατφόρμα Spotify. «Ξυπνάω στη μέση της νύχτας γιατί ανησυχώ για κάτι, νιώθω ένα βάρος» είπε, προσθέτοντας ότι έχει επηρεαστεί και το πρόγραμμα γυμναστικής της.

«Ψυχολογικά, οι καιροί που ζούμε δεν φέρνουν ικανοποίηση» είπε η Μισέλ Ομπάμα. «Ξέρω ότι έχω να κάνω με μία ήπια κατάθλιψη, όχι μόνο εξαιτίας της καραντίνας αλλά και των φυλετικών διαμαχών και μόνο βλέποντας την κυβέρνηση, την υποκρισία της, μέρα με τη μέρα». Η τέως πρώτη κυρία των ΗΠΑ χαρακτήρισε επίσης «εξαντλητικό» «κάθε μέρα να ξυπνάς και να μαθαίνεις μία ακόμη ιστορία για κάποιον μαύρο ή μαύρη που με κάποιο τρόπο δεν αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος, που δολοφονείται ή κατηγορείται ψευδώς για κάτι. Και αυτό μου έχει φέρει ένα βάρος που είχα πολύ καιρό να νιώσω στη ζωή μου» προσέθεσε.

Η Μισέλ Ομπάμα ανέφερε ότι «το χρονοδιάγραμμα είναι το κλειδί» για τη διατήρηση της συναισθηματικής ισορροπίας και ότι η διατήρηση καθημερινών επαναλαμβανόμενων συνηθειών απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία για εκείνην στη διάρκεια της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή