ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στη Μάνη – Εισήγηση για εκκένωση οικισμού

Πυρκαγιά στη Μάνη – Εισήγηση για εκκένωση οικισμού

Ακόμη μία πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην περιοχή Σκουτάρι της Ανατολικής Μάνης, εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Η φωτιά καίει δασική έκταση, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η οποία εισηγήθηκε την οργανωμένη εκκένωση του οικισμού Καλύβια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς -μετά και την ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή- κινητοποιήθηκαν 57πυροσβέστες με 21 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της πυροσβεστικής για να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Κύθηρα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Φράτσια Κυθήρων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και τρία ελικόπτερα.

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο

Στο μεταξύ, σε μήκος 20 χιλιομέτρων εκτείνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στις περιοχές Ορείτες, Μούσερε και Δοράς στην Κύπρο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με πέραν των 30 πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματά τους, προωθητές γαιών, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.