Κορωνοϊός: Στο ΦΕΚ η απόφαση για την αναστολή λιτανειών

Κορωνοϊός: Στο ΦΕΚ η απόφαση για την αναστολή λιτανειών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών, που αφορά στην αναστολή διεξαγωγής θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χωρών θρησκευτικής λατρείας.

Το μέτρο ισχύει έως και τις 31 Αυγούστου.

Στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν την αναστολή επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ο πολύ υψηλός για τα μέχρι τώρα δεδομένα της χώρας μας αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες έφερε την ανακοίνωση νέων μέτρων την Παρασκευή, με αναστολή όλων των λιτανειών και πάσης φύσεως πανηγυριών ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Παράλληλα, την Παρασκευή η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα μέτρα σε πύλες εισόδου. Σύμφωνα με αυτά, οι επισκέπτες από τη Μάλτα από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα. 

Τέλος, επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020 το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ., με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Ακολουθεί το ΦΕΚ της ΚΥΑ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή