Ν. Σύψας: Βρισκόμαστε με το ένα πόδι στο «δεύτερο κύμα»

Ν. Σύψας: Βρισκόμαστε με το ένα πόδι στο «δεύτερο κύμα»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι η εξέλιξη του  πανδημικού φαινομένου παραπέμπει σε δεύτερο κύμα απηύθυνε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής ανέφερε:

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός. Αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

Ο καθηγητής πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις που δεν προοιωνίζονται ευνοïκές εξελίξεις.

«Έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα, έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορωνοϊό (Μέσος όρος τα 36 έτη), επίσης έχουμε προσβολή σε γηροκομεία», για τα οποία όπως υπενθύμισε σε Γαλλία και Ισπανία έγινε «Βατερλώ».

Αναφορικά με την περίπτωση της 27χρονης διασωληνωμενης ειδικευομένης ιατρού στην Λάρισα, τόνισε πως το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει πως κανένας δεν είναι αλώβητος στον ιό, ακόμα και οι νέοι άνθρωποι.

Ο κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή για παράδειγμα ένα ανώτατό όριο παρευρισκομένων σε μία παρέα.

Καταλήγοντας, ο κ. Σύψας επενάλαβε την έκκλησή του προς τους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα υφιστάμενα μέτρα ασφάλειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή