Συλλήψεις διακινητών για πολύνεκρο τροχαίο στον Εβρο

Συλλήψεις διακινητών για πολύνεκρο τροχαίο στον Εβρο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύγκρουση του γκρι Toyota με την τσιμεντένια βάση του υπό κατασκευήν σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό ήταν τόσο σφοδρή που μόνο το καπό είχε μείνει άθικτο, θυμίζοντας ότι πριν από λίγα λεπτά αυτή η άμορφη μάζα ήταν αυτοκίνητο. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι είχαν στριμωχτεί σε αυτό, κάποιοι και μέσα στο πορτ-μπαγκάζ, αφού είχαν διασχίσει παράτυπα τα σύνορα στον Εβρο το πρωινό της 5ης Αυγούστου. Επτά από τους επιβάτες σκοτώθηκαν στο τροχαίο και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν βαριά. Η αστυνομική έρευνα οδήγησε την περασμένη Τρίτη στα ίχνη των διακινητών τους στη Θεσσαλονίκη.

Στις 11 Αυγούστου συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 22 και 30 ετών, οι οποίοι φέρεται να είχαν οργανώσει τη μεταφορά των διακινούμενων με το συγκεκριμένο όχημα. Μία ημέρα πριν από το δυστύχημα είχε δηλωθεί σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης η κλοπή του γκρι Toyota.

Ο οδηγός του φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο λόγω υπερβολικής ταχύτητας στο ύψος του κόμβου Αρδανίου στην Αλεξανδρούπολη. Ο συνοδηγός εγκατέλειψε το σημείο, εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα σε χώρο στάθμευσης της Εγνατίας Οδού και συνελήφθη. Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια περιστατικά που καταγράφονται συχνά στον ίδιο οδικό άξονα, σε αυτή την περίπτωση δεν είχε προηγηθεί καταδίωξη των διακινητών από αστυνομικούς. Αλλος οδηγός, ο οποίος πέρασε από το σημείο, είδε το διαλυμένο όχημα και ειδοποίησε τις Αρχές.

Μία ημέρα νωρίτερα, σε έλεγχο ρουτίνας αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας επιχείρησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο σε επαρχιακή οδό στο ύψος του οικισμού Νέου Ζυγού. Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει. Βλέποντας ότι το περιπολικό τον ακολουθούσε, παράτησε το όχημά του σε αγροτικό δρόμο και προσπάθησε μαζί με τον συνοδηγό και συνεργό του να ξεφύγει τρέχοντας. Και οι δύο συνελήφθησαν. Το όχημα είχε κλαπεί την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη και σε αυτό εντοπίστηκαν τέσσερις διακινούμενοι.

Καταδιώξεις

Αλλες πέντε περιπτώσεις παράνομης διακίνησης ανθρώπων εξιχνιάσθηκαν από τις αστυνομικές αρχές τις τελευταίες ημέρες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Σε όλες είχε προηγηθεί καταδίωξη των ύποπτων οχημάτων. Στο πιο πρόσφατο συμβάν, ο οδηγός του οχήματος έφτασε από την Καβάλα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη αφού τράκαρε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Σταυρούπολης, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Σε αντίθεση με τις πρακτικές παλιότερων ετών στα δρομολόγιά τους στην Εγνατία Οδό οι διακινητές δεν χρησιμοποιούν πλέον προπομπούς, οι οποίοι τους ειδοποιούσαν για αστυνομικά μπλόκα. Μόλις αντιληφθούν αστυνομική παρουσία οι οδηγοί κάνουν ελιγμούς για να μην τους πλευρίσει το περιπολικό και φανερωθούν τα χαρακτηριστικά τους. Προσπαθούν τρέχοντας σε μεγάλες ταχύτητες να κερδίσουν απόσταση και χρόνο, παρατούν το όχημα σε κάποιο χωράφι και εφόσον τους προλάβουν και τους συλλάβουν οι αστυνομικοί, υποδύονται τους διακινούμενους και αρνούνται ότι βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή