Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο εργοστάσιο πλαστικών

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης στο εργοστάσιο πλαστικών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση. Η κατάσταση κρίνεται απο την Πυροσβεστική καλύτερη σε συγκριση με χθες, ωστόσο επί τόπου εξακολουθούν να επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν, όπου ειναι δυνατό, να εισέλθουν στο κτίριο προκειμένου να συνεχιστεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς στην πηγή της, ωστόσο προς το παρόν επιχειρούν κυρίως περιφερειακά.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Οι δυνάμεις ήταν πολλές. Οι φλόγες ήταν τεράστιες, περίπου 30 μέτρα, όπως και ο καπνός. Είχαμε δυσκολίες λόγω της έκτασης του εργοστασίου αλλά και των πυκνών καπνών που είχαν καλύψει το λεκανοπέδιο της Αττικής», δήλωσε χθες (OPEN) ο ταξίαρχος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Παλιούρας.

Η φωτιά δεν ‘άκουγε τίποτε’ λόγω του είδους των υλικών», πρόσθεσε. «Η στατικότητα του κτιρίου έχει επηρεαστεί», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής φυσικής της ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός, σε δηλώσεις του (MEGA) ανέφερε ότι οι ουσίες που εκλύονται από την καύση πλαστικών είναι ιδιαίτερα τοξικές και συνέστησε στους κατοίκους των κοντινών περιοχών να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί για να προστατεύσουν την υγεία τους.

«Ευτυχώς έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι και ξέρουν ότι πρέπει να έχουν κλειστά παράθυρα. Οπωσδήποτε στις πόρτες να βάλουν βρεγμένες πετσέτες για να ελαχιστοποιήσουν την ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων που μπορούν να μπουν στον χώρο».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το τοξικό νέφος δε θα εγκλωβιστεί στο λεκανοπέδιο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι που θα το απομακρύνουν, κατέστησε ωστόσο σαφές ότι όσοι κυκλοφορούν στον δρόμο σε περιοχές όπου υπάρχει το νέφος, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή