Στις 7 Σεπτεμβρίου, έναρξη σχολικού έτους

Στις 7 Σεπτεμβρίου, έναρξη σχολικού έτους

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 7η Σεπτεμβρίου «κλείδωσε» για τον κυβερνητικό σχεδιασμό ως η ημερομηνία έναρξης του νέου σχολικού έτους. Αν κάτι συζητείται και θα βρίσκεται στο τραπέζι των συσκέψεων αρμοδίων φορέων και ειδικών είναι, επί του παρόντος και ώς τότε, το είδος και το εύρος των μέτρων που θα κριθεί αναγκαίο να ληφθούν κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ούτως ώστε να υπάρξει θωράκιση έναντι του κορωνοϊού.

«Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά και θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Στ. Πέτσας. Σε συνέντευξη του (ΟΡΕΝ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή όσα λέγονται περί ενδεχομένου αναβολής του ανοίγματος των σχολείων από διάφορες πλευρές το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, τόνισε ότι «η αναβολή δύσκολων αποφάσεων, όπως το άνοιγμα των σχολείων, δεν βελτιώνει το αποτέλεσμα. Η τήρηση των μέτρων φέρνει αποτέλεσμα», για να προσθέσει στο πλαίσιο αυτό: «Να τηρούμε μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, να τηρούμε τις αποστάσεις και εκεί που θα πρέπει εκτός σχολείου ή και μέσα στο σχολείο αν χρειαστεί να φοράμε τη μάσκα μας. Αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατεύσει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον. Εργαζόμαστε από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για να έχουμε αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες».

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης σημείωνε (ΑΝΤ1): «Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά τις εισηγήσεις των ειδικών». Και συνέχισε: «Δυστυχώς, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων. Θα αξιολογήσει η επιτροπή των επιστημόνων τα νέα δεδομένα, μετά την επάνοδο των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις». Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι ενόψει αυτών των αποφάσεων ελάχιστα λέγονται επισήμως αναφορικά με την πιθανότητα λήψης ειδικότερων μέτρων, όπως η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως είχε συμβεί την τελευταία περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Σχετικά με το άλλο μεγάλο κεφάλαιο, δηλαδή τη λειτουργία των πανεπιστημίων, ο κ. Διγαλάκης ανέφερε κατ’ αρχάς ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει σύμφωνα με το «μοντέλο» που είχε λειτουργήσει τον περασμένο Ιούνιο, με εξ αποστάσεως εξετάσεις και υποχρεωτική φυσική παρουσία, σε όποια μαθήματα προβλέπεται, όπως είναι τα εργαστηριακά. Για να προσθέσει ότι τα νέα δεδομένα θα εξεταστούν και σε ό,τι αφορά την περαιτέρω λειτουργία των ΑΕΙ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι πιθανή η συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. «Στόχος είναι», κατέληξε ωστόσο, «η επιστροφή στην κανονικότητα, με φυσική παρουσία των φοιτητών, ακόμη και μέσω λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή