Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Ευρώπη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναμενόταν να σηματοδοτήσει για την Ευρώπη την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο η έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού προκαλεί ανησυχία και έντονο προβληματισμό. Η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολείων λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα πολλών ερευνών, που έδειξαν ότι το κλείσιμο είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση πολλών μαθητών, αλλά και στους γονείς τους, που έπρεπε να συνδυάσουν τη δική τους κατ’ οίκον εργασία με την κατ’ οίκον διδασκαλία των μαθητών.

Στη Γαλλία, τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν ξανά την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά αναμένεται να εξαιρεθούν οι περιοχές που έχουν δηλωθεί ως ζώνες «έντονης μετάδοσης του ιού», όπως το Παρίσι και η Μασσαλία. Οι καθηγητές και οι μαθητές άνω των 11 ετών θα πρέπει να φορούν μάσκες τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, έξι μήνες από όταν έκλεισαν, θα λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία στην Ιταλία. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για καθηγητές και εργαζομένους και τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί αν θα ισχύσει το ίδιο για τους μαθητές.

Η 1η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων και στο Βέλγιο. Οι περιφέρειες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την εκπαιδευτική πολιτική, αποφάσισαν από κοινού ότι εάν ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή θα υπάρξει εκ περιτροπής διδασκαλία.

Στη Ισπανία δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά αναμένεται ότι έως τις 7 Σεπτεμβρίου καθηγητές και μαθητές να έχουν επιστρέψει στις αίθουσες.

Στη Γερμανία, σε ορισμένα ομόσπονδα κρατίδια του Βορρά, όπως το Βερολίνο και το Σλέσβιχ-Χολστάιν, τα σχολεία έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν. Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται ότι οι μαθητές θα έχουν επιστρέψει στα θρανία σε όλη τη χώρα. Στη Δανία, τέλος, τα σχολεία λειτουργούν ήδη από τις 10 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή