Με νέα ΚΥΑ, 15.000 επιπλέον voucher σε βρεφονηπιακούς

Με νέα ΚΥΑ, 15.000 επιπλέον voucher σε βρεφονηπιακούς

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 15.000 επιπλέον θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω του παράλληλου προγράμματος παροχής voucher, αφορά η κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες και αποσκοπεί στη στήριξη παιδιών και οικογενειών.

Μάλιστα, η απόφαση προβλέπει αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, με κατώτατο όριο τις 30.000 ευρώ από 27.000 ευρώ που ίσχυε έως τώρα, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Παράλληλα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, δίνεται για πρώτη φορά δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα σε γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο. Οι πόροι για τη χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας και αφού προηγουμένως ανακοινωθούν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) της τελικής λίστας δικαιούχων του πρώτου προγράμματος.

Τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, έπειτα από την εξέταση των ενστάσεων που οι ενδιαφερόμενοι είχαν κληθεί να υποβάλουν μέχρι χθες, με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, φέτος υπέβαλαν αίτηση 167.000 μητέρες για 229.600 παιδιά. Την προηγούμενη χρονιά είχαν υποβάλει αιτήσεις 131.418 μητέρες για 172.197 παιδιά.

«Ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δημιουργούμε τουλάχιστον 15.000 περισσότερες θέσεις για παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ. Υλοποιούμε μία βασική δέσμευση του πρωθυπουργού για στήριξη και ενίσχυση του προγράμματος κάλυψης θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η δράση μας αυτή βασίζεται σε δύο πολιτικές μας προτεραιότητες – τη διαμόρφωση ισότιμων όρων για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας, αλλά και την προαγωγή της παιδικής προστασίας με τη φιλοξενία των παιδιών σε οργανωμένες δομές.

Τέλος, με το παράλληλο πρόγραμμα, διορθώνουμε και μία αδικία δεκαετιών, δίνοντας το δικαίωμα συμμετοχής και σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο», δήλωσε για το παράλληλο πρόγραμμα που ενεργοποιήθηκε χθες, η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή