Ακυρώνεται το Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2020»

Ακυρώνεται το Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2020»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων του φετινού φεστιβάλ «Αισχύλεια», λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, αποφάσισε ο δήμαρχος της Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου. Η απόφαση, που έχει τη στήριξη και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλης, έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης του δημάρχου στα social media, την οποία ακολούθησε ανακοίνωση στον ιστότοπο του φεστιβάλ.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Οικονόμου, μοναδικό κριτήριο της απόφασης ήταν η «αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας των Δημοτών και των κατοίκων», καθώς και η πεποίθηση ότι «οι κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες που όλοι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι οι πλέον ακατάλληλες για να απειληθεί η πόλη μας από την επιβολή ενός lockdown, που θα έχει δραματικά αποτελέσματα για τα μαγαζιά, τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες του Δήμου μας».

Σε επικοινωνία με την «Κ», ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας Φώτης Τατάκης, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ, τόνισε ότι όσον αφορά το ζήτημα των συμβάσεων με τους καλλιτέχνες, «έχουμε προβλέψει ότι οι προγραμματισμένες παραστάσεις θα γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, είτε στο πλαίσιο των Αισχυλείων, είτε σε κάποια άλλη δράση της Κ.Ε.Δ.Ε., με ορίζοντα ενός έτους και μετά από συνεννόηση με τους συμβαλλομένους, στην οποία έχουν συνομολογήσει τα περισσότερα καλλιτεχνικά σχήματα που θα είχαμε φέτος στο Φεστιβάλ».

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή διοργάνωση των «Αισχυλείων» ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 24 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου και θα περιλάμβανε μουσικές, θεατρικές, εικαστικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή