Πάρτι υπερμετάδοσης του κορωνοϊού στη Μύκονο

Πάρτι υπερμετάδοσης του κορωνοϊού στη Μύκονο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εστία υπερμετάδοσης κινδυνεύει να μετατραπεί πάρτι σε ιδιωτική βίλα της Μυκόνου που διεκόπη τα ξημερώματα της Πέμπτης έπειτα από παρέμβαση της αστυνομίας. Διοργανώθηκε σε μισθωμένο σπίτι στην περιοχή της Φτελιάς και υπολογίζεται ότι συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα. Το συμβάν έχει σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές και στις υγειονομικές αρχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι στο πάρτι συμμετείχε ζευγάρι Ισπανών που τελούσε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς του νησιού. Η γυναίκα είχε βρεθεί θετική στον ιό και είχε –όπως προβλέπεται– τεθεί υπό περιορισμό σε προκαθορισμένο από την πολιτεία ξενοδοχείο. Το ίδιο και ο σύντροφός της, ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Το πάρτι εντόπισαν τα ξημερώματα της Πέμπτης μυστικοί αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής με τη συνδρομή ένστολων αστυνομικών από την τοπική υποδιεύθυνση και ενός drone. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι στη βίλα υπήρχαν 20-30 άτομα, ωστόσο φτάνοντας στο σημείο οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι εντός της περίφραξης της βίλας υπήρχαν τουλάχιστον 200 παρκαρισμένα Ι.Χ. Το πάρτι διεκόπη και οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ελέγξουν ορισμένα από τα άτομα που συμμετείχαν. Μεταξύ αυτών ήταν και το ζευγάρι των Ισπανών που, σύμφωνα με μαρτυρίες, βρισκόταν εμφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών. Τους έγινε σωματικός έλεγχος και στην κατοχή τους βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης και δύο ναρκωτικά χάπια έκστασι. Ως εκ τούτου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα γραφεία της υποδιεύθυνσης για τον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος τους.

Ο συναγερμός σήμανε όταν, απαντώντας σε ερώτηση των αστυνομικών για τον τόπο διαμονής τους, οι δύο συλληφθέντες  δήλωσαν το όνομα του ξενοδοχείου αναφοράς, όπου υποτίθεται παρέμεναν σε καραντίνα. Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στη διαχείριση του συμβάντος είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και ως εκ τούτου η αρχική τουλάχιστον απόφαση ήταν να μην τεθούν σε καραντίνα, ενώ τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα πρόκειται να υποβληθούν προληπτικά σε τεστ για COVID-19.

Χθες το πρωί ο Ελληνας διοργανωτής του πάρτι και μισθωτής της βίλας συνελήφθη για διατάραξη κοινής ησυχίας. Οι ιχνηλάτες της Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησαν από χθες έρευνα για να εντοπίσουν και να ενημερώσουν για τις εξελίξεις τα άτομα που μετείχαν στο πάρτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή