Το πρώτο μάθημα στα σχολεία θα αφορά τον κορωνοϊό

Το πρώτο μάθημα στα σχολεία θα αφορά τον κορωνοϊό

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη προσεχή Δευτέρα, 24 Αυγούστου, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας τα συνολικά μέτρα που θα ισχύσουν για την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, τα οποία, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Η επιτροπή λοιμωξιολόγων έχει ήδη ολοκληρώσει την επεξεργασία των προτάσεών της και από το υπουργείο Παιδείας θα εξειδικεύσουν την προσαρμογή των προτάσεων αυτών στο σχολικό περιβάλλον.

Χθες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι το πρώτο μάθημα που θα γίνει στα σχολεία θα αφορά τον κορωνοϊό, προφανώς για να εξοικειωθούν οι μαθητές, ιδιαίτερα τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, στα προληπτικά μέτρα που θα εφαρμόζονται κατά τη λειτουργία του σχολείου αλλά και για να εξηγηθεί στα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά η ανάγκη εφαρμογής των μέτρων αυτοπροστασίας. Παράλληλα, σε γονείς και εκπαιδευτικούς θα δοθούν ειδικά έντυπα με οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας ακόμη και στα νηπιαγωγεία. Η υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση κρούσματος σε κάποιο σχολικό τμήμα, θα κλείνει το τμήμα και όχι όλο το σχολείο και θα γίνεται τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του. Η τηλεκπαίδευση θα εφαρμοσθεί και σε περιοχές όπου ενδεχομένως θα αποφασισθεί η εφαρμογή αυξημένων μέτρων.

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που έγινε η εξεταστική του Ιουνίου, δηλαδή τα πανεπιστήμια θα αποφασίσουν εάν θα γίνουν διά ζώσης ή εξ αποστάσεως εξετάσεις, γραπτές ή προφορικές.

Το πρώτο μάθημα στα σχολεία θα αφορά τον κορωνοϊό-1

Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως, θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο που έγινε η εξεταστική του Ιουνίου. Τα ίδια τα πανεπιστήμια θα αποφασίσουν εάν θα γίνουν διά ζώσης ή εξ αποστάσεως εξετάσεις, γραπτές ή προφορικές (φωτ. INTIME NEWS). 

Σε περίπτωση κρούσματος

Για τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία μίλησε (ΣΚΑΪ) ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, ο οποίος ανέφερε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα σχολεία επικαιροποιείται συνεχώς, με βασικό στόχο να μη χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο σχολείο σε περίπτωση κρούσματος. Αναφορικά με τις μάσκες που θα φορούν τα παιδιά, συμβούλευσε τους γονείς να τις προμηθεύονται από φαρμακεία, ώστε να είναι σίγουροι για την ποιότητα, να είναι υφασμάτινες και να πλένονται καθημερινά.

Για την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων όσον αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων ενημέρωσε η κ. Κεραμέως τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης και τους 116 διευθυντές εκπαίδευσης μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συζητήθηκαν οι ιδιαιτερότητες της σχολικής χρονιάς που θα αρχίσει.

Πέραν του κορωνοϊού, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων και οι αλλαγές που εισάγονται για το νέο σχολικό έτος και αφορούν, μεταξύ άλλων, την πιλοτική εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο και τα εργαστήρια δεξιοτήτων. Ειδική αναφορά έγινε στη στελέχωση, για πρώτη φορά, των εκπαιδευτικών μονάδων με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Αισιοδοξία και προσοχή

«Συζητήσαμε με τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης και τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης για την προετοιμασία ανοίγματος των σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων προστασίας λόγω κορωνοϊού, των σημαντικών αλλαγών στο πρόγραμμα του σχολείου και την εκπαιδευτική καθημερινότητα που εισήχθησαν από την πρόσφατη νομοθεσία, αλλά και των νέων ρυθμίσεων για την καλύτερη, αποτελεσματικότερη και ταχύτερη στελέχωση των σχολείων μας. Ξεκινούμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και προσοχή, με σχέδιο και στενή συνεργασία με όλα τα στελέχη εκπαίδευσης, για να προσφέρουμε τα καλύτερα στα παιδιά μας και στην εκπαιδευτική κοινότητα εν συνόλω», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή