Πυρκαγιά στη Μάνη: Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις

Πυρκαγιά στη Μάνη: Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη σε σχέση με χθες παραμένει η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Μάνη, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και διατήρησε σε συναγερμό καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τόσο τους κατοίκους, όσο και την Πυροσβεστική.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, οι πολλές διάσπαρτες εστίες διατηρούν σε πλήρη επιφυλακή τους πυροσβέστες, σε συνδυασμό με την μικρή ενίσχυση των ανέμων που σημειώθηκε από τις 11 περίπου το πρωί, δημιουργώντας ανησυχία για αναζωπυρώσεις. 

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 175 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 47 οχήματα, επιχειρούν στην περιοχή, ενώ από αέρος συνδράμουν 8 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται ότι με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε χθες το βράδυ τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή σε όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδα, του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Πυρκαγιά στη Μάνη: Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις-1

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Χθες – για προληπτικούς λόγους – απομακρύνθηκαν, με ίδια μέσα, οι κάτοικοι πέντε οικισμών.

Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, ωστόσο, η κατάστασή τους δεν ενέπνεε ανησυχία. 

Τέλος, σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά που καίει, επίσης από χθες, στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα, παρουσιάζοντας και αυτή καλύτερη εικόνα. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή