Πώς θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω πανδημίας

Πώς θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω πανδημίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις βασικές πτυχές του πλαισίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, εν μέσω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχει επιφέρει η αύξηση των κρουσμάτων, παρέθεσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως ήδη εφαρμόζεται εκ νέου το μοτίβο των τριών βαρδιών στην προσέλευση και αναχώρηση των υπαλλήλων προκειμένου να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, υπάλληλοι και πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν πρέπει απαραιτήτως να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Σχετικά με τους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως σημείωσε, προβλέπεται να δουλεύουν «backoffice», δηλαδή σε τμήματα που δεν σχετίζονται με την εξυπηρέτηση κοινού.

Επιπλέον, όπως επισήμανε, όπου υπάρχει η δυνατότητα και είναι απαραίτητο θα εφαρμοστεί η τηλεργασία. Τέλος εργαζόμενοι , οι γιατροί των οποίων, επιβεβαιώνουν πως κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο, θα μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους με ειδική άδεια.

«Αυτό που μας νοιάζει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται επέκταση ανάλογων μέτρων και στον ιδιωτικό τομέα, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε πως «είμαστε έτοιμοι για πρόσθετα μέτρα και θα το παρακολουθήσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή