ΟΙΕΛΕ: Να κλείνουν τα σχολεία με κρούσμα κορωνοϊού

ΟΙΕΛΕ: Να κλείνουν τα σχολεία με κρούσμα κορωνοϊού

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας μιας ιδιωτικής σχολικής μονάδας σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού ζητεί η ομοσπονδία εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων (ΟΙΕΛΕ), θεωρώντας το άνοιγμα των σχολείων εξαιρετικά επικίνδυνο με τη πανδημία να μαίνεται αν δεν καταρτιστεί σαφές πρωτόκολλο για την Παιδεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή η ΟΙΕΛΕ αναφέρει ότι «η εκκίνηση της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου χωρίς κανένα σχεδιασμό και με την πανδημία να μαίνεται είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Θα πρέπει να προηγηθεί ένας αναλυτικός διάλογος με την εκπαιδευτική και την επιστημονική κοινότητα και να καταρτιστεί ένα ξεκάθαρο πρωτόκολλο για το χώρο της Παιδείας.»

Το πακέτο των 19 προτάσεων της ομοσπονδίας περιλαμβάνει τον δωρεάν υγειονομικό έλεγχο όλων των μελών της σχολικής κοινότητας πριν την έναρξη των μαθημάτων με δαπάνη είτε της Πολιτείας (για τα δημόσια σχολεία) είτε των ιδιωτικών σχολείων, και τον καθορισμό ανώτατου ορίου μαθητών σε σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά μαθητών και την τήρηση σχολαστικών μέτρων υγιεινής σε αυτά.

Προτείνονται επίσης η θέσπιση ανώτατου ορίου 15 μαθητών σε κάθε τάξη και η πρόσληψη εκπαιδευτικών, με παράλληλη συρρίκνωση της διδακτικής ώρας ώστε να αυξηθεί το διάλειμμα, όταν και θα πρέπει να διεξάγεται υποχρεωτικός καθαρισμός των αιθουσών.

Η ΟΙΕΛΕ επιπλέον συνιστά «να τίθενται σε καραντίνα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που εμφανίζουν συμπτώματα τα οποία σχετίζονται με τον ιό, αλλά και να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα (αναστολή λειτουργίας σχολείου, απολύμανση κ.λπ.) σε περίπτωση διαπίστωσης κρούσματος σε εκπαιδευτικό ή μαθητή.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή