Ομπρέλα προστασίας από την COVID-19 στον Δήμο Αθηναίων

Ομπρέλα προστασίας από την COVID-19 στον Δήμο Αθηναίων

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομπρέλα προστασίας από την πανδημία στήνει ο Δήμος Αθηναίων με ένα σύνολο παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, εντατικοποιούνται οι καθημερινές μαζικές πλύσεις και απολυμάνσεις δημοσίων χώρων στο κέντρο και στις 129 γειτονιές της πόλης από δεκάδες πλυστικά οχήματα και βυτιοφόρα που έχουν προστεθεί στον στόλο του Δήμου Αθηναίων. Δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, παγκάκια και στάσεις λεωφορείων, είσοδοι νοσοκομείων, σούπερ μάρκετ και άλλα πολυσύχναστα σημεία πλένονται και απολυμαίνονται συστηματικά, με όλες τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου. Ταυτόχρονα έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη 366 συμβασιούχων 4μηνης διάρκειας στη διεύθυνση Καθαριότητας.

Οσον αφορά τα σχολεία, εκτός από τις μάσκες που θα διανεμηθούν, ο Δήμος Αθηναίων τονίζει πως έχει μεριμνήσει ώστε σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν οι απαραίτητες ποσότητες αντισηπτικών και υλικών καθαριότητας. Για την κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών των σχολείων προσλαμβάνει άμεσα 264 επαγγελματίες καθαριότητας, που θα ξεκινήσουν να εργάζονται πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, έτσι ώστε να απολυμανθούν εγκαίρως όλα τα σχολεία.

Κομβική σημασία για τον Δήμο Αθηναίων έχει η επιπλέον ενίσχυση των δημοτικών δομών υγείας, όπως τα δημοτικά ιατρεία, που λειτουργούν παράλληλα με τις ανάλογες κρατικές υπηρεσίες. Ηδη λειτουργεί το πρώτο Πολυδύναμο Ιατρείο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα (6ο Δημοτικό Ιατρείο, οδός Χανίων) προσφέροντας ιατρικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ από τον επόμενο μήνα θα λειτουργήσουν δύο ακόμα, ένα στον Νέο Κόσμο και ένα στην οδό Σόλωνος.

Επιπροσθέτως, επαναλειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές ιατρικής (210-36.38.049), ψυχολογικής (210-36.37.692) και εργασιακής υποστήριξης (210-88.39.151), που ξεκίνησαν την περίοδο της καραντίνας με μεγάλη ανταπόκριση.

«Η ομπρέλα προστασίας από την πανδημία που δημιουργήσαμε την προηγούμενη περίοδο ενισχύεται και μεγαλώνει για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε όλα τα πεδία. Ολες οι υπηρεσίες μας λειτουργούν απόλυτα συντονισμένα και εντατικοποιούν την προσπάθεια για να είμαστε όλοι ασφαλείς και να μην μείνει κανένας μόνος του», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκαν επιπλέον προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Ιδιαίτερα σημαντική είναι η λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών του δήμου, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, όπου γίνεται άμεση και κατ’ εξαίρεσιν ένταξη στα θεραπευτικά προγράμματα όσων φιλοξενουμένων το ζητήσουν.

Επίσης, σε πλήρη λειτουργία επανέρχεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», που απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αθηναίων με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις, ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους και μοναχικά άτομα που αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν (επικοινωνία με 210-52.77.000).

Συμβολή της Περιφέρειας

Στην ενίσχυση 73 φορέων και δομών υγείας στην Αττική (νοσοκομεία, πρωτοβάθμια περίθαλψη) για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού ιατρών και νοσηλευτών για δύο έτη προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, διαθέτοντας το ποσό των 100 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής. «Θωρακίζουμε την Αττική και τους πολίτες με πράξεις και όχι λόγια», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή