Πρόσβαση σε online μαθήματα για 10.000 νέους

Πρόσβαση σε online μαθήματα για 10.000 νέους

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Coursera ανοίγει για 10.000 νέους στην Ελλάδα, μέσω της στρατηγικής σύμπραξης του ReGeneration με την παγκόσμια online πλατφόρμα εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν πιστοποιημένες γνώσεις και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, με τη σύμπραξη να έρχεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, όπου ο απόηχος της πανδημίας της COVID-19 θα αρχίσει να φέρνει τις πρώτες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Ειδικότερα, το ReGeneration, πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, συμπράττοντας με την παγκόσμια online πλατφόρμα εκπαίδευσης Coursera, θα δώσει τη δυνατότητα δωρεάν εκπαίδευσης και πιστοποίησης σε 10.000 νέους φοιτητές, αποφοίτους,  εργαζομένους και ανέργους 18-29 ετών, σε όλη την Ελλάδα. Επωφελούμενοι θα μπορούν να είναι οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών της χώρας και μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, το ReGeneration, με το «Skills for Greece 2021» αξιοποιώντας τη δυναμική της Coursera, της παγκοσμίως κυρίαρχης online πλατφόρμας εκπαίδευσης, και του Workforce Recovery Initiative, της πρωτοβουλίας για την COVID-19,  «ξεκλειδώνει» την πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία να παρακολουθήσουν μαθήματα και να λάβουν πιστοποίηση από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως Stanford, Yale, INSEAD, Imperial College κ.ά. Η Coursera είναι μια κορυφαία πλατφόρμα online learning για ανώτερη εκπαίδευση, ενώ 65 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν για κατάρτιση στις δεξιότητες του μέλλοντος. Ενδεικτικά, περισσότερα από 200 από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως όπως και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς συνεργάζονται με την Coursera, προσφέροντας μαθήματα, εξειδικεύσεις, πιστοποιήσεις, αλλά και πτυχιακά προγράμματα.

«Χτίσαμε το ReGeneration το 2014 εν μέσω οικονομικής κρίσης και με όραμα να δημοκρατικοποιήσουμε την πρόσβαση στην ευκαιρία για τους νέους, για ένα καλύτερο μέλλον. O αντίκτυπος της COVID-19 έχει κάνει το διακύβευμα της αποστολής μας ακόμη πιο πιεστικό. Κι ενώ αφενός έχουν επιταχυνθεί οι εξελίξεις γύρω από τις ψηφιακές δεξιότητες και τις θεματικές του μέλλοντος της εργασίας, αφετέρου επιτείνονται επικίνδυνα οι κοινωνικές ανισότητες που αφορούν κυρίως την ίση πρόσβαση στην ευκαιρία για νέους πτυχιούχους», ανέφερε ο Πάνος Μαδαμόπουλος-Μοράρης, συνιδρυτής του ReGeneration. «Είναι τιμή που συνεργαζόμαστε με το ReGeneration, σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε στους νέους της Ελλάδας πρόσβαση σε online μαθήματα που θα τους βοηθήσουν να επανενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας, αλλά και να ξεκινήσουν νέα επαγγελματικά βήματα», δήλωσε ο Jeff Maggioncalda, CEO της Coursera.

«Πιστεύουμε στη ρήση πως ενώ το “ταλέντο” φαίνεται να παρουσιάζει ίση κατανομή, δεν ισχύει το ίδιο και για την “ευκαιρία”. Με την τεχνολογία να μεταμορφώνει καθημερινά τον εργασιακό μας κόσμο και τον ραγδαία αναπτυσσόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό σχεδόν να επιβάλλει την απόκτηση ή/και αναβάθμιση νέων δεξιοτήτων για την εισαγωγή στην αγορά εργασίας, η επιλογή μας για στρατηγική σύμπραξη με την Coursera ήταν φυσική συνέχεια των πολλών πρωτοβουλιών που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια. Μέσω της συνεργασίας ReGeneration – Coursera, οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μαθήματα τόσο σε ήπιες όσο και τεχνικές/ψηφιακές δεξιότητες, ενώ με την ταυτόχρονη πιστοποίηση από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, αποκτούν ξεκάθαρο προβάδισμα για την ένταξη ή την αναβάθμισή τους στον εργασιακό στίβο», προσθέτει στην «Κ» ο κ. Μαδαμόπουλος-Μοράρης. «Με τον Σεπτέμβριο να είναι προ των πυλών, την πανδημία να επιμένει, τις εξελίξεις γύρω από τις ψηφιακές δεξιότητες και το μέλλον της εργασίας να επιταχύνουν και χιλιάδες νέους να αναζητούν τον τρόπο για το πρώτο ουσιαστικό επαγγελματικό τους βήμα, η αποστολή μας αποκτά ακόμη πιο βαρύνουσα σημασία», συμπληρώνει ο κ. Κωνσταντίνος Κίντζιος, υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης του ReGeneration, και τονίζει: «Για τον λόγο αυτό, εντατικοποιούμε τις δράσεις μας και μέχρι το τέλος του χρόνου δρομολογούμε 10 ακαδημίες ψηφιακών δεξιοτήτων σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος, καθώς και τον γενικό μας πανελλαδικό κύκλο που “αγκαλιάζει” κάθε νέο και νέα πτυχιούχο της χώρας, με στόχο τον πολλαπλασιασμό των ευκαιριών, με παράλληλη διεύρυνση του θετικού αποτυπώματος».

Εγγραφές έως 30/9

Οι άδειες πρόσβασης στα online μαθήματα του Coursera απευθύνονται σε νέους 18-29 ετών, φοιτητές, απoφοίτους, εργαζομένους και ανέργους και θα διατεθούν μέσω των γραφείων διασύνδεσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, των στρατιωτικών σχολών (σε σπουδαστές και μόνιμους αξιωματικούς 18-40 ετών) και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (σε στελέχη 18-40 ετών), μέσω του δικτύου των συνεργαζόμενων εταιρειών του ReGeneration αλλά και μέσω καμπάνιας ενημέρωσης. Τα μαθήματα άπτονται κατηγοριών όπως engineering, business, data science κ.λπ. και χωρίζονται σε εβδομαδιαίες ενότητες.

Η πρόοδος στο κάθε μάθημα αξιολογείται με κουίζ και ομαδικές εργασίες, ενώ οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, λαμβάνουν πιστοποίηση από το εκάστοτε πανεπιστήμιο. Οι εγγραφές στα online μαθήματα ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 30/9. Κατόπιν εγγραφής, η πρόσβαση στα μαθήματα θα ισχύει έως 31/12. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή