Ενίσχυση δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας

Ενίσχυση δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η επίσκεψη έγινε μερικά εικοσιτετράωρα μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στο προσωπικό του τμήματος, έπειτα από τη μεταγωγή αλλοδαπού υπηκόου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Ηλθα για να συγχαρώ, να ενθαρρύνω και να ενισχύσω τις προσπάθειές σας», είπε απευθυνόμενος στο προσωπικό του τμήματος. Συνεχάρη τον διοικητή για τις πρόσφατες επιτυχίες στην εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων και ανήγγειλε την ενίσχυση του τμήματος με επιπλέον προσωπικό. Επίσης, αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει καταρτιστεί και εφαρμόζεται στην περιοχή και προβλέπει, μεταξύ άλλων, πεζές και εποχούμενες περιπολίες με τη συμμετοχή των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και «Δράση». Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, μετά το τέλος της επίσκεψης, τόνισε ότι οι αστυνομικοί του τμήματος πραγματοποιούν εξαιρετική δουλειά σε μια περιοχή που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν περιοχή ανομίας και εγκληματικότητας. «Καθημερινά και σταδιακά, με τις δράσεις που αναπτύσσουμε, ο Αγιος Παντελεήμονας μετατρέπεται σε μια κανονική γειτονιά», είπε χαρακτηριστικά, και εκτίμησε ότι, χάρη στο σχέδιο περιπολιών που εφαρμόζεται στην περιοχή, «σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όλη αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει αποτελέσματα και η περιοχή θα είναι πραγματικά περιοχή κοινωνικής συμβίωσης, όπου θα μπορούν οι άνθρωποι να απολαμβάνουν τη γειτονιά τους».

Σύμφωνα με στοιχεία από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιεύει η «Κ», στο διάστημα από τις 15 Μαΐου και μέχρι τις αρχές Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στο Πεδίον του Αρεως, στα Σεπόλια, στην πλατεία Βάθης, στην Ομόνοια και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας 52 εξορμήσεις. Σε αυτές συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, των ομάδων «Δράση», ΔΙ.ΑΣ. κ.ά. Ελέγχθηκαν συνολικά 1.605 άτομα και συνελήφθησαν 137 για διοικητική απέλαση (52), κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών (50), παρεμπόριο (26) και παράβαση του νόμου περί όπλων (3). Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων, αστυνομικοί κατάσχεσαν 291 γραμμάρια ηρωίνης, 528 ναρκωτικά χάπια, 1.000 ευρώ σε μετρητά και είδη παρεμπορίου. Σκοπός των εξορμήσεων, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του υπουργείου, είναι η «αντιμετώπιση της παραβατικότητας» στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Αλλωστε, η καθημερινότητα της πλειονότητας πλήττεται από το μικροέγκλημα που βρίσκει πεδίο να αναπτυχθεί όταν απουσιάζουν δράσεις συνεχούς και σταθερής αστυνόμευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή