Κορωνοϊός: 259 νέα κρούσματα το 24ωρο

Κορωνοϊός: 259 νέα κρούσματα το 24ωρο

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 259 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει πλέον φθάσει τους 254. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 25 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, έχει ως εξής:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 259, εκ των οποίων τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 9.531 (ημερήσια μεταβολή +2.8%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 254 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 35 (68.6% άνδρες).

Από το σύνολο των 9531 κρουσμάτων, 1975 (20.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 4271 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών)».

Mήνυμα κατά του εφησυχασμού από Μαγιορκίνη

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού καθώς η εικόνα της επιδημίας μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει δραματικά, έστειλε σε πρωϊνές δηλώσεις του ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η επιδημία αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου καθώς «από 10 κρούσματα την ημέρα φτάσαμε πολύ σύντομα στα 200».

«Είδαμε στις αρχές Αυγούστου μία εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά με το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων της Τετάρτης, ο καθηγητής τόνισε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι η επιδημία του κορωνοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο για τους κλειστούς χώρους, καθώς σε εκεί η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Για τα σχολεία, εξήγησε ότι η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους. «Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες», τόνισε και δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων που θα καθορίσει τις αποφάσεις εξηγώντας ότι η επιτροπή εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή