Πάτρα: Το Λιμενικό πρόλαβε την κυκλοφορία 105 κιλών κοκαΐνης στην Ευρώπη

Πάτρα: Το Λιμενικό πρόλαβε την κυκλοφορία 105 κιλών κοκαΐνης στην Ευρώπη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης, βάρους άνω των 105 κιλών, που έχει εντοπιστεί σε φορτηγό σε ελληνικό λιμάνι με προορισμό το εξωτερικό προέβη την Πέμπτη το Λιμενικό Σώμα στην Πάτρα, συλλαμβάνοντας και έναν 63χρονο Ελληνα.

Οπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων του, συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι ένας 63χρονος ημεδαπός εντός του λιμένα Πατρών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Πληροφοριών οικείας Λιμενικής Αρχής.

Σε έλεγχο στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε φορτηγό όχημα που επρόκειτο να ταξιδέψει με οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό λιμένα εξωτερικού, βρέθηκαν στο χώρο φορτίου και εντός της καμπίνας του τράκτορα τέσσερα σακ βουαγιάζ και τέσσερις πλαστικές σακούλες, εντός των οποίων εντοπίστηκαν συνολικά 100 ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 105,063 κιλών.

Η εκτιμώμενη αξία της ποσότητας, που επρόκειτο να διοχετευθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, κυμαίνεται από 3 εκατ. ευρώ έως 5,1 εκατ. ευρώ.

Η Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε εκτός από την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το εν λόγω φορτηγό, δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή πλοήγησης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή