Νέα εστία κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στον Βύρωνα

Νέα εστία κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στον Βύρωνα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, μετά τον εντοπισμό 28 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στον Βύρωνα Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το οποίο διενεργούνται εκτενείς έλεγχοι σε γηροκομεία και άλλες δομές.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενήργησε τους ελέγχους στην δομή, όπου φιλοξενούνται συνολικά 28 ανήλικοι, βρήκε θετικούς τους 20, καθώς και τους 8 εργαζόμενους ενώ μόνο οι 8 ανήλικοι είναι αρνητικοί.

Η νέα εστία της επιδημίας εντοπίστηκε σήμερα, καθώς ένα άτομο παρουσίασε συμπτώματα και μετά από τεστ που του έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και μετέβη στην δομή το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που υπέβαλε σε εξετάσεις όλους τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους.

Κατόπιν αυτού μπήκε σε καραντίνα η δομή ενώ γίνεται ιχνηλάτηση στις επαφές των εργαζομένων.

Στο Μοσχάτο

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστή ακόμη μια περίπτωση νέας εστίας μόλυνσης σε οίκο ευγηρείας, αυτή τη φορά στην περιοχή του Μοσχάτου.

Συνολικά 67 ηλικιωμένοι τρόφιμοι τέθηκαν σε καθεστώς απομόνωσης, όπως και αρκετοί από τους 35 εργαζόμενους, καθώς θετική είχε βρεθεί εργαζόμενη η οποία δουλεύει στον πρώτο όροφο της δομής.

Τι αποφάσισε η Πολιτική Προστασία 

Λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η δομή φιλοξενίας του Βύρωνα τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της COVID-19.

Συγκεκριμένα:

– Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.

– Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από σήμερα 31 Αυγούστου και ώρα 21.00 και για 14 ημέρες, έως 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00.

Επιπλέον, σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων τίθεται και η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Μοσχάτο.    

Ειδικότερα:

– Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.

– Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31 Αυγούστου και ώρα 18.00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

Τέλος, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή