Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αττική

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αττική

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη τρεις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων θα επισκεφθούν, σήμερα το πρωί, τα ειδικά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μαζί με τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, πρόκειται για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Centaurea στο Μαρούσι, το Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στην Καλλιθέα και τον «Οίκο Γαλήνη» στη Ν. Σμύρνη.

Τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID -2 στο προσωπικό και σε άτομα που φιλοξενούνται στις δομές. Τα δείγματα θα εξεταστούν με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «σε καθημερινή βάση, τα κλιμάκιά μας θα διενεργούν ελέγχους σε όλες τις προνοιακές δομές της Αττικής, καθώς και στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, τα οποία είναι 140 σε όλη την Αττική».

Συναγερμός για κρούσματα σε δομές

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμό προκάλεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες η εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο δομές το προηγούμενο διήμερο στην Αττική.

Πρόκειται για έναν οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, που τέθηκε σε καραντίνα όταν διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη εκεί, και για δομή φιλοξενίας ανηλίκων στον Βύρωνα, όπου έπειτα από έλεγχο του ΕΟΔΥ εντοπίσθηκαν 28 κρούσματα, καθώς βρέθηκαν θετικοί 8 εργαζόμενοι και 20 φιλοξενούμενοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή