H περίθαλψη των αλλοδαπών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Οι αλλοδαποί και μάλιστα οι ανασφάλιστοι είναι εκείνοι που καταφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία για περίθαλψη, ενώ φαίνεται ότι οι Ελληνες μάλλον προτιμούν τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τις κλινικές.

Τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, το 60% των νοσηλευομένων σε κάποιες μονάδες, όπως οι μαιευτικές κλινικές, είναι αλλοδαποί που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν πληρώνουν νοσήλια.

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Σπηλιόπουλος, για να υποστηρίξει ότι τα τελευταία οχτώ χρόνια παρατηρείται μια διαρκής απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων της πόλης και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιόπουλο, η νοσηλεία ανασφάλιστων αλλοδαπών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο 4-5 δισ. δρχ. ετησίως.

Οπως είπε, για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος θα πρέπει να υπάρξει υπογραφή διακρατικών συμφωνιών. O βουλευτής της Ν.Δ. περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα χρέη των οποίων, όπως ανέφερε, ανέρχονται σε 25 δισεκατομύρια δρχ., μέρος των οποίων, κατά τον κ. Σπηλιόπουλο, οφείλεται σε κακοδιαχείριση. Από τα στοιχεία που παρέθεσε, προκύπτει ότι οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού ανέρχονται σε 330, του νοσηλευτικού προσωπικού σε 1.600 και των άλλων ειδικοτήτων σε 1.800.

Παρά τις δεσμευτικές αποφάσεις των συνόδων του Βερολίνου και του Ελσίνκι, η διεύρυνση της Ενωσης προσκρούει σε σειρά σημαντικών εμποδίων, τόσο οικονομικής όσο και πολιτικής φύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή