Σε κατάσταση επιφυλακής τα νοσοκομεία

Σε κατάσταση επιφυλακής τα νοσοκομεία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πυρετό» ετοιμότητας στα νοσηλευτικά ιδρύματα προκάλεσε η αύξηση των περιστατικών με συμπτώματα από το αναπνευστικό και ενδείξεις ιογενούς μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιδίως αυτά που εφημερεύουν βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο νέων περιστατικών αλλά και την αναμενόμενη αυξημένη προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία τους από ασθενείς αλλά και πολίτες που… απλώς ανησυχούν.

«Στο νοσοκομείο μας έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα και συγκεκριμένα σήμερα θα διατεθεί ένας επιπλέον θάλαμος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε να καλύψουμε τυχόν κρούσματα», επισήμανε στην «K» ο κ. Νικόλαος Αγριος, γενικός εφημερεύων της Θεραπευτικής Κλινικής του «Αλεξάνδρα».

Επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναμένεται να «επιστρατεύσει» σήμερα το «Λαϊκό» Νοσοκομείο στο πλαίσιο της σοβαρής πιθανότητας να προσέλθει αυξημένος αριθμός ατόμων, που θα θέλουν να εξεταστούν. Στον αγώνα κατά του ιού κοξάκι το νοσοκομείο «Ερυθρός» προγραμματίζει τη διάθεση περισσότερων κλινών και αυξημένη ετοιμότητα γιατρών. Εντείνονται τα μέτρα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, όπου μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας σήμανε συναγερμός.

Χθες, στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων παρατηρήθηκε «συνωστισμός» ασθενών. Συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο καταγράφηκαν χθες, αρκετά περιστατικά ιώσεων του αναπνευστικού, τα οποία, όπως είπαν στην «K» οι ιατροί δεν κρίθηκαν επικίνδυνα. Περιορισμένη ήταν πάντως η κίνηση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το οποίο εφημέρευε χθες. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι επισκέψεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από ιώσεις ήταν συνηθισμένες για την εποχή.

Αλλά και στα φαρμακεία μεταφέρθηκε χθες -αυτομάτως μετά την ανακοίνωση για τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων- ο φόβος των πολιτών, που «βομβάρδιζαν» με ερωτήσεις τους φαρμακοποιούς σχετικά με τη δυνατότητα προφύλαξης από το κοξάκι. Πολλοί μάλιστα ρωτούσαν αν το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να τους «καλύψει» ή αν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν προληπτικά κάποιο αντιβιοτικό», λέει στην «K» ο κ. Νίκος Πλυτάς, φαρμακοποιός. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, η απάντηση είναι αρνητική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή