Σύμπνοια Σημίτη – Καραμανλή για τους χειρισμούς

Σύμπνοια Σημίτη – Καραμανλή για τους χειρισμούς

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση της κυβέρνησης να «κεφαλαιοποιήσει» πολιτικά τη διαφαινόμενη εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» άφησε να διαφανεί ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, μιλώντας εκτός κειμένου στις εργασίες της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης. «Αυτό το αποτέλεσμα δεν ήλθε τυχαία, ήλθε επειδή υπήρξε εντατική και συστηματική δουλειά», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, ενώ παρατήρησε παράλληλα, πως «πολλές κυβερνήσεις είχαν επιδιώξει την πάταξη της τρομοκρατίας στο παρελθόν, αλλά χωρίς αποτελέσματα».

Ο K. Σημίτης

Ο K. Σημίτης επανέλαβε, επίσης, ότι «δεν είναι η στιγμή των λόγων, αλλά των έργων». Και πρόσθεσε πως θα πρέπει όλοι να συμβάλουν, ώστε η αστυνομία να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της. Τέλος, ζήτησε από όλους «βοήθεια, σοβαρότητα και εμπιστοσύνη, αφού υπάρχει δουλειά να γίνει ακόμη» με τελικό στόχο «το τέλος του φαινομένου της τρομοκρατίας στον τόπο μας».

Ο K. Καραμανλής

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. K. Καραμανλής υπογραμμίζοντας το στοιχείο του «τυχαίου» στο γεγονός της έκρηξης στον Πειραιά, επισημαίνει την ανάγκη «αυτή η ευκαιρία να μην πάει χαμένη». Μιλώντας (και κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του στην Φθιώτιδα) για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι «πρέπει να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που βρέθηκαν, έτσι ώστε να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι επί 27 χρόνια είτε σχεδίασαν, είτε εκτέλεσαν αποτρόπαια εγκλήματα. Ολοι όσοι σκόρπισαν την οδύνη και τον θάνατο». Και προσθέτει ότι η παράταξή του, η οποία έχει θρηνήσει θύματα από τους τρομοκράτες, «θα σταθεί ασυμβίβαστη συμπαραστάτρια και πρωταγωνίστρια για την οριστική και πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας».

Στο μεταξύ, η γ.γ. της K.E. του KKE Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε χθες την εκτίμησή της ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της «17N» και των μυστικών υπηρεσιών: «Ερευνες υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία της ΣΙΑ και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών δεν πρόκειται να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων», σημείωσε για να προσθέσει: «Πιθανόν να έχουμε εξάρθρωση κάποιων περιφερειακών οργάνων, ωστόσο θα συγκαληφθεί ο πραγματικός λόγος που έγινε η 17N».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή