Προώθηση βιολογικών προϊόντων

Προώθηση βιολογικών προϊόντων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προώθηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ενίσχυση της Βιολογικής Γεωργίας προχωρεί το υπουργείο Γεωργίας. Οπως ανακοίνωσε χθες, ο υπουργός κ. Γιώργος Δρυς, σε συνέδριο για τα βιολογικά προϊόντα, το Εθνικό Σχέδιο θα προβλέπει μέτρα και ρυθμίσεις για την εκπαίδευση και ενημέρωση των νέων, κυρίως, αγροτών και κτηνοτρόφων, τόσο για τις εξελίξεις της διεθνούς αγοράς βιολογικών προϊόντων, όσο και για τις εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας και της οργάνωσης της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής. Επίσης, το Σχέδιο προβλέπει τη συστηματική οργάνωση της ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της βιολογικής παραγωγής, για τις ανάγκες του καταναλωτή και τις μεθόδους με τις οποίες η σύγχρονη παραγωγή μπορεί να ικανοποιήσει την όλο και αυξανόμενη ζήτηση για υγιεινά και ποιοτικά προϊόντα.

Η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, είπε ο κ. Δρυς, αποτελούν μια ενδιαφέρουσα απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος, χωρίς από την άλλη πλευρά να παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι η επέκτασή τους προσκρούει πολλές φορές σε σημαντικά εμπόδια, όπως οι μειωμένες αποδόσεις, το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη μετατροπή από συμβατική σε βιολογική παραγωγή, οι εμπορικές δομές κ.ά. Παρά τις όποιες αντιξοότητες, πάντως, το υπουργείο, τόνισε ο κ. Δρυς, είναι αποφασισμένο να προωθήσει την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή