O «αποκλεισμός» της Κύθνου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά». Με την απλή αυτή φράση, οι κάτοικοι της Κύθνου εκφράζουν την ολοένα και προβληματικότερη επικοινωνία του νησιού με την Αθήνα, η οποία έχει ζημιώσει σημαντικά την τουριστική της οικονομία. Φορείς και κάτοικοι απείλησαν με «κλείσιμο» της Κύθνου εάν δεν βρεθεί λύση? ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας υποσχέθηκε επιπλέον δρομολόγια, ωστόσο η κατάσταση δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης…

«Η πτώση του τουρισμού στα νησιά είναι εμφανής φέτος», λέει στην «K» ο πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικών Θεμάτων δήμου Κύθνου κ. M. Κλάρας. «Το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται στην περίπτωσή μας, καθώς τα λιγοστά δρομολόγια δεν μας επιτρέπουν να λειτουργούμε ούτε καν το Σαββατοκύριακο, παρά την εγγύτητά μας με την Αθήνα». Οι Κύθνιοι μετέφεραν την Τρίτη τα προβλήματά τους στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Ανωμερίτη, ο οποίος υποσχέθηκε σύνδεση μέσω Λαυρίου και Κέας και ένα επιπλέον δρομολόγιο την Παρασκευή. H μεγάλη τουριστική κίνηση της Σίφνου και της Σερίφου, σύμφωνα με κατοίκους του νησιού, δεν αφήνει μεγάλο αριθμό εισιτηρίων για την Κύθνο στα -ήδη λιγοστά- υπάρχοντα δρομολόγια. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, στο μοναδικό πλοίο επιστροφής την Κυριακή διατίθενται στο νησί μόλις περί τα 60 εισιτήρια και ακόμα λιγότερα με το Highspeed, με αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες να αποθαρρύνονται και να αλλάζουν προορισμό. Γ. Λ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή