H παρέα του Σάββα Ξηρού εργαζόταν και στην «Kino»

H παρέα του Σάββα Ξηρού εργαζόταν και στην «Kino»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάθε πρόσωπο είναι μια ξεχωριστή ιστορία» λέει ένα παλιό ιρλανδέζικο τραγούδι. Κι αυτό δείχνει μέχρι στιγμής το «ξήλωμα» του πουλόβερ της «17 Νοέμβρη» το οποίο, όπως όλα δείχνουν, έχει αρχίσει.

Οι μικρές ιστορίες των προσώπων, λοιπόν, ψηφίδες σ’ ένα πολύ μεγάλο μωσαϊκό, θα συνθέσουν σιγά σιγά την εικόνα της τρομοκρατικής-εγκληματικής οργάνωσης, που ταλαιπώρησε τη χώρα επί 27 χρόνια.

Η αποθήκη

Η προσπάθεια των Αρχών μοιάζει με αρχαιολογική ανασκαφή. Αν σκεφθεί κανείς ότι για να αποκατασταθεί η μορφή ενός αγγείου που έχει βρεθεί κομμάτι-κομμάτι χρειάζονται χρόνια, τότε καταλαβαίνει εύκολα πόσο χρόνο θέλουμε ακόμη για να πούμε ότι «το μαχαίρι έφθασε στο κόκκαλο»…

Από προχθές το βράδυ ανακρίνονται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Βασίλης Ξηρός και ο φίλος του, εκ Θεσσαλονίκης, Διονύσης Γεωργιάδης.

Ο Σάββας Ξηρός νοίκιασε την αποθήκη στην οδό Αιγιαλείας 10 συνεταιρικά με τον «μακινίστα» Γιάννη Παπαδάκη. O Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης, ανακρινόμενοι σήμερα για την υπόθεση της τρομοκρατίας, έμειναν στην Αθήνα περίπου 6 χρόνια. H σύντροφος του Σάββα, η Ισπανίδα μακιγιέζ Αλίσια Κορτές, μέσω του Παπαδάκη, είχε πιάσει δουλειά ως «συνεργαζόμενη κατ’ αποκοπή» στην νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών μηνυμάτων «Kino», στην οποία εργαζόταν και ο «μακινίστας». Οταν κατέβηκαν στην Αθήνα ο Βασίλης Ξηρός και ο Γεωργιάδης, η Αλίσια τους σύστησε στην «Kino» και η «παρέα» της αποθήκης βρέθηκε με «μια δουλειά στα χέρια»…

Χθες, οι γονείς του Γεωργιάδη, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, υπεραμύνθηκαν της αθωότητας του γιου τους, τονίζοντας ότι «συνελήφθη επειδή είχε φιλικές σχέσεις με τον Νίκο και τον Βασίλη Ξηρό».

Η μητέρα του εξήγησε ότι ο γιος της «είναι ευαίσθητο άτομο και σπούδασε μουσική». Οπως τόνισε ο πατέρας του, ο Διονύσης Γεωργιάδης, δεν είχε ποτέ συμμετοχή σε πολιτικές οργανώσεις, υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και κατέβηκε στην Αθήνα «για να δουλέψει με τον Ξηρό σε μια διαφημιστική εταιρεία και φιλοξενήθηκε από τους αδελφούς Ξηρούς».

Μεγάλες δουλειές

Η εταιρεία «Kino», μια σχετικά νέα εταιρεία, ξεκίνησε αρχικά με χαμηλό προφίλ. Σύντομα, όμως, χωρίς να έχει το ανάλογο «ειδικό βάρος», όπως τονίζουν παράγοντες του χώρου της διαφήμισης, επεκτάθηκε στον διαφημιστικό τομέα, «χτυπώντας» και αναλαμβάνοντας μεγάλες δουλειές, όπως: σοβαρή συμμετοχή στην τεχνική υποστήριξη στην εκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ του έτους 2000, στην εκδήλωση των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου «El. Venizelos», στην εκδήλωση των εγκαινίων της «Αττικής Οδού», ενώ, κατά πληροφορίες, είχε αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια του OTE αλλά και αυτήν του ΟΠΑΠ. Τελευταία δουλειά που ανέλαβε η «Kino» ήταν στη Γιορτή Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Φαίνεται καθαρά ότι η εταιρεία έχει ισχυρές διασυνδέσεις με το κυβερνών κόμμα και μάλιστα έχει προκαλέσει συζητήσεις στον χώρο για την ευκολία με την οποία υπεφαλάγγισε παλαιότερες εταιρείες, που αναλάμβαναν «κρατικές» δουλειές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή