Με τα αδέλφια και τους φίλους…

Με τα αδέλφια και τους φίλους…

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρχικές πληροφορίες, που πήγαζαν από τις πρώτες συνομιλίες του τραυματία βομβιστή Σάββα Ξηρού με τον εισαγγελέα κ. Ιω. Διώτη, και έφεραν την παρούσα δομή και συγκρότηση της «17 Νοέμβρη» να έχει και χαρακτηριστικά «οικογενειακής επιχείρησης», φαίνεται να επιβεβαιώνονται κατά τρόπο δραματικό.

Ολα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τουλάχιστον δύο ακόμη αδέλφια του Σάββα Ξηρού, ο 44χρονος Χριστόδουλος και ο 28χρονος Βασίλης, είναι μέλη της οργάνωσης και έχουν πάρει μέρος σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μύησε τον Σάββα στην οργάνωση, ανακρίνεται από προχθές και κατ’ ορισμένες πληροφορίες έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του από το 1980 στη «17N». Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν και τον Βασίλη Ξηρό να αποδέχεται τη συμμετοχή του στο δίκτυο της «17N», ενώ ανάλογη στάση τηρεί και ο συγκάτοικός του κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, από το 1993 έως το 1999, Διονύσης Γεωργιάδης, 26 χρόνων. Σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, οι δύο νεαροί μετεσκεύαζαν στο εργαστήριο του Σάββα Ξηρού της οδού Αιγιαλείας, στον Κολωνό, τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούνταν στις επιθέσεις και είχαν δευτερεύοντες ρόλους συνοδού ή τσιλιαδόρου. Ταυτόχρονα ερευνάται ο ρόλος ατόμου του ευρύτερου συγγενικού περιβάλλοντος, το οποίο διέθετε κλειδί του εργαστηρίου και το επισκεπτόταν συχνά.

Οι διωκτικές Αρχές δεν έχουν επίσης καμία αμφιβολία για την εμπλοκή και των δύο γυναικών, της Σωτηροπούλου και της Αλίσια Ρομέρο, στην υπόθεση, ενώ από προχθές η όλη επιχείρηση εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη» δείχνει να εξελίσσεται ταχύτατα.

Αυτήν τη στιγμή, πέραν της αναζήτησης του Δημ. Κουφοντίνα, στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών βρίσκονται άλλα τρία άτομα, που συνδέονται μαζί του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή