Το ένα σαρανταπεντάρι σύμβολο μίλησε

Το ένα σαρανταπεντάρι σύμβολο μίλησε

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ένα από τα δύο «ιστορικά» 45άρια της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» βρέθηκε, μαζί με άλλα όπλα, στη μπανιέρα της γιάφκας στην οδό Δαμάρεως. Το πιστόλι έχει χρησιμοποιηθεί στις δολοφονίες των Παντελή Πέτρου και Σωτήρη Σταμούλη το 1980, των Νικολάου Μομφεράτου και Παναγιώτη Ρουσέτη το 1985, του Αλέξανδρου Αθανασιάδη – Μποδοσάκη το 1988, του Παύλου Μπακογιάννη το 1989 και του Στίβεν Σόντερς το 2000. Χρησιμοποιήθηκε επίσης στην επίθεση κατά του βουλευτή Ελευθέριου Παπαδημητρίου το 1993. Από το πιστόλι έχει σβηστεί ο αύξων αριθμός σειράς. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι δεν προέρχεται από τις κλοπές οπλισμού, που έχουν επισήμως καταγραφεί. Θεωρείται πολύ παλιό πιστόλι, χωρίς να έχει προσδιορισθεί η ακριβής ηλικία του.

Οι βαλλιστικές εξετάσεις των όπλων που έχουν κατασχεθεί συνεχίζονται. Δεν αποκλείεται, πάντως, το δεύτερο «ιστορικό» 45άρι της οργάνωσης να το έχει πάρει μαζί του ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Οι διωκτικές Αρχές δεν έχουν επίσης καμία αμφιβολία για την εμπλοκή και των δύο γυναικών, της Σωτηροπούλου και της Αλίσια Ρομέρο, στην υπόθεση, ενώ από προχθές η όλη επιχείρηση εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη» δείχνει να εξελίσσεται ταχύτατα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή