Πιστοί στη μεσογειακή διατροφική παράδοση του ελαιολάδου και των λαχανικών, αλλά υπερβολικοί στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος είμαστε οι Ελληνες, σύμφωνα με όσα εκθέτει στην «K» η κ. Αντωνία Τριχοπούλου.
Υπεύθυνη ειδικού ευρωπαϊκού προγράμματος, η καθηγήτρια Διατροφής του Πανεπιστημίου Αθηνών επισημαίνει ως θετικές εξελίξεις την καταγραφόμενη αύξηση στην κατανάλωση λαχανικών και τη μείωση της κρεοφαγίας, εκφράζει όμως τον φόβο ότι η δυτικής προέλευσης εκστρατεία για μείωση του λίπους και απώλεια βάρους ενδέχεται να απομακρύνει τον κόσμο από το ελαιόλαδο – και δη από τα «λαδερά» φαγητά, που φέρονται ως «παχυντικά», ενώ η συμβολή τους στην καλή μας υγεία είναι αναντικατάστατη.