Αναντικατάστατα τα λαδερά

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστοί στη μεσογειακή διατροφική παράδοση του ελαιολάδου και των λαχανικών, αλλά υπερβολικοί στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος είμαστε οι Ελληνες, σύμφωνα με όσα εκθέτει στην «K» η κ. Αντωνία Τριχοπούλου.

Υπεύθυνη ειδικού ευρωπαϊκού προγράμματος, η καθηγήτρια Διατροφής του Πανεπιστημίου Αθηνών επισημαίνει ως θετικές εξελίξεις την καταγραφόμενη αύξηση στην κατανάλωση λαχανικών και τη μείωση της κρεοφαγίας, εκφράζει όμως τον φόβο ότι η δυτικής προέλευσης εκστρατεία για μείωση του λίπους και απώλεια βάρους ενδέχεται να απομακρύνει τον κόσμο από το ελαιόλαδο – και δη από τα «λαδερά» φαγητά, που φέρονται ως «παχυντικά», ενώ η συμβολή τους στην καλή μας υγεία είναι αναντικατάστατη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή