Συνελήφθησαν τρεις για «φρουτάκια»

Συνελήφθησαν τρεις για «φρουτάκια»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένους ελέγχους σε ολόκληρη την Αττική διενεργούν αστυνομικοί της Ασφάλειας, για τον εντοπισμό των παράνομων πλέον ηλεκτρονικών παιγνιομηχανών, που έγιναν ευρέως γνωστές ως «φρουτάκια». O νέος νόμος απαγορεύει τη λειτουργία τέτοιων μηχανημάτων σε καταστήματα. Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που διαθέτουν παρανόμως μηχανήματα, στα οποία καταφεύγουν οι μανιώδεις παίκτες του τζόγου για να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Από αστυνομικούς της Ασφάλειας συνελήφθησαν τρία άτομα, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι τριών διαφορετικών καταστημάτων, στα οποία λειτουργούσαν παρανόμως «φρουτάκια». Συνολικά στα καταστήματα εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 16 μηχανήματα. Συνελήφθησαν οι Κωνσταντίνος Καραμάνος, Θεόδωρος Τσιάμης και Νατέλα Τσικλαούρι. Στα συγκεκριμένα καταστήματα κατασχέθηκαν ως προϊόντα της παράνομης δραστηριότητας, 605 ευρώ και 500 δολάρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νέος νόμος για τις ηλεκτρονικές παιγνιομηχανές περιλαμβάνει ιδιαίτερα αυστηρές διατάξεις και απαγορεύει την τοποθέτηση σε καταστήματα πάσης φύσεων τέτοιων μηχανημάτων, ακόμη και εκείνων που έχουν ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Εκτιμάται ότι οι διατάξεις είναι τόσο αυστηρές διότι κατά το παρελθόν έχουν εμφανισθεί κρούσματα τροποποίησης των ψυχαγωγικών μηχανημάτων, ώστε αυτά να λειτουργούν και ως μηχανήματα τζόγου. Είχαν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις καταστημάτων, όπου πίσω από τη βιτρίνα της ψυχαγωγίας έκρυβαν παράνομες επιχειρήσεις τζόγου.

Πάντως, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, χθες ξεκίνησε η καταβολή της επιστροφής των 8,5 – 10,5 δρχ. το κιλό, ποσό που διαμορφώθηκε από το ύψος της παραγωγής που η E.E. θεώρησε επιδοτούμενο. Ακριβώς όμως αυτό το ποσό που είναι εξαιρετικά χαμηλό σε σχέση με τις 50 δραχμές που είχαν εξαγγελθεί, εφόσον η παραγωγή παρέμενε σε χαμηλότερα επίπεδα, έχει πυροδοτήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή