Εγγραφη απολογία Μητροπολίτου Αττικής

Εγγραφη απολογία Μητροπολίτου Αττικής

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγγραφη θα είναι η απολογία του Μητροπολίτου Αττικής κ. Παντελεήμονος και θα αφορά μόνον τον σκανδαλισμό ή όχι των πιστών και δεν θα υπεισέλθει στην ουσία των κατηγοριών που του προσάπτει ο πρώην Αττικής κ. Νικόδημος. Θα απευθύνεται όμως προς τα μέλη της νέας Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αφού η απόφαση αυτή ελήφθη μόλις λίγα 24ωρα πριν από τη λήξη της θητείας της λεγόμενης «μικρής Συνόδου» της περιόδου 1ης Σεπτεμβρίου 2001 – 31 Αυγούστου 2002. Από την 1η του νέου εκκλησιαστικού έτους, η υπό νέα σύνθεση ΔΙΣ -όπως είπε διευκρινιστικά χθες ο Αρχιεπίσκοπος όταν ρωτήθηκε σχετικά- θα λάβει και θα εξετάσει την απολογία του κ. Παντελεήμονος.

Απερχόμενος συνοδικός ιεράρχης ζήτησε από τον κ. Χριστόδουλο να μεσολαβήσει προς τα μέλη της επομένης Συνόδου, ώστε να υλοποιήσουν την απόφαση της απερχόμενης όσον αφορά και τον ορισμό Μητροπολίτου – ανακριτού, ο οποίος θα εξετάσει την περίπτωση του σκανδαλισμού και θα εισηγηθεί ανάλογα. O Αρχιεπίσκοπος, ενώ στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΔΙΣ είχε υπερθεματίσει στην πρόταση όχι μόνον για απολογία του Αττικής Παντελεήμονος, αλλά και για τον ορισμό ανακριτού, χθες παρουσιάστηκε επιφυλακτικός και είπε πως πιστεύει ότι η νέα Ιερά Σύνοδος θα σεβαστεί την απόφαση της απερχομένης. Συμπλήρωσε, όμως, ότι υπάρχει πιθανότητα να ικανοποιήσει τους νέους συνοδικούς αρχιερείς η γραπτή απολογία του κ. Παντελεήμονος και έτσι να μην χρειαστεί η περαιτέρω διερεύνησή της. Εκκλησιαστικοί κύκλοι εξέφραζαν χθες αργά την απορία για μια τέτοια εκδοχή, αφού είναι βέβαιο ότι ο νυν Μητροπολίτης Αττικής θα υποστηρίξει -υπερασπιζόμενος τον εαυτό του- πως δεν υπήρξε σκανδαλισμός των πιστών από τη δημοσιοποίηση των κατηγοριών του κ. Νικοδήμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή