Το αυστηρό σύστημα έριξε τις βάσεις εισαγωγής στα AEI

Το αυστηρό σύστημα έριξε τις βάσεις εισαγωγής στα AEI

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα πανεπιστήμια κλειστά, τους πρυτάνεις και τους καθηγητές σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση να προδιαγράφουν ζοφερό το μέλλον της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ανακοινώθηκαν χθες οι βάσεις εισαγωγής των νέων φοιτητών στα AEI, οι οποίες είναι σημαντικά μειωμένες, πέραν κάθε πρόβλεψης, καταδεικνύντας ακόμη μια φορά πόσο απαιτητικό είναι το ισχύον εξεταστικό σύστημα και πόσο απέχει από την επικρατούσα κατάσταση στα AEI. Οι πολλαπλώς εξετασθέντες, επί διετία, μαθητές σε θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας είδαν τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια να υποχωρούν σημαντικά μέχρι και 2.600 μόρια σε ακραίες περιπτώσεις, καθώς οι άριστοι περιορίσθηκαν και έγινε ευκρινέστερη η εισαγωγή στις σχολές πρώτης επιλογής.

Λόγω της αυστηροποίησης των εξετάσεων η πτώση των βάσεων, αν και συντηρητικότερη, έγινε εμφανής ακόμη και στις σχολές πρώτης ζήτησης, όπως οι ιατρικές και πολυτεχνικές. Στην Ιατρική Αθήνας η εισαγωγή έγινε εφικτή με 18.835 μόρια, από 19.255 πέρυσι, στους Ηλεκτρολόγους – Ηλεκτρονικούς H/Y του ΕΜΠ η πτώση ήταν μικρότερη κατά 258 μόρια σε 18.907 από 19.165 πέρυσι, στη Νομική Αθήνας η πτώση ήταν 290 σε 17.935 από 18.225 πέρυσι και στο τμήμα Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η πτώση έφθασε τα 271 μόρια σε 18.066 από 18.337 μονάδες.

Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στις φιλολογικές σχολές και δη στα ξενόγλωσσα τμήματα, καθώς, ως φαίνεται, με την επικράτηση της Αγγλικής δεν προσφέρουν σχεδόν καμία επαγγελματική διέξοδο. Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακή ήταν η πτώση και στις σχολές μεσαίας ζήτησης, όπως το Χημικό, το Βιολογικό,το Μαθηματικό και άλλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή