Ερχονται νέες αποκαλύψεις με πρώτο τον ΕΛΑ

Ερχονται νέες αποκαλύψεις με πρώτο τον ΕΛΑ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υποσχέσεις» από κυβερνητικής πλευράς για «νέες σημαντικές αποκαλύψεις», αλλά και ερωτήματα από κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο για το παρασκήνιο της παράδοσης του Δημήτρη Κουφοντίνα όσο και για τη συνέχεια των ερευνών, ακολούθησαν την αναμφισβήτητα εντυπωσιακή χθεσινή εξέλιξη στο μέτωπο της αντιτρομοκρατικής δράσης: την παράδοση στις διωκτικές αρχές του «υπ’ αριθμόν 1» καταζητούμενου μέλους της οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Ηταν αναμενόμενο να αντιδράσουν με διαφορετικό τρόπο οι πολιτικές δυνάμεις. Το ίδιο συνέβαινε με σχεδόν όλες τις μέχρι σήμερα εξελίξεις στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας, δίδοντας την εντύπωση -κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.- ότι το συγκεκριμένο θέμα θα αποτελέσει πεδίο εκδήλωσης έντονων πολιτικών συγκρούσεων. Ηδη από χθες, με ιδιαίτερη ένταση, στελέχη των δύο κομμάτων μέσα από τα «τηλεοπτικά παράθυρα» διασταύρωναν τα ξίφη τους, προσφέροντας γεύση των συγκρούσεων που πιθανώς θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα.

Η κυβέρνηση

Το κυβερνών κόμμα εμφανίζει τη χθεσινή εξέλιξη ως αποτέλεσμα της δράσης την οποία ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο Συνασπισμός διατυπώνουν ερωτήματα ως προς το παρασκήνιο της παράδοσης του Κουφοντίνα.

Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, ότι ανεξάρτητα από τη χθεσινή εντυπωσιακή εξέλιξη, η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα ότι η μάχη των αρχών για την εξάρθρωση του φαινομένου της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί: Με άλλα λόγια, σημειώνεται ότι η παράδοση Κουφοντίνα δεν πρόκειται να «αναστείλει» την εκτέλεση επιχειρήσεων οι οποίες στόχο έχουν άλλες -πλην της «17N»- οργανώσεις, με πρώτη εξ αυτών, ασφαλώς, τον ΕΛΑ.

«Προφανώς είχαμε φτάσει πολύ κοντά και ένιωσε να πιέζεται από τις έρευνες της Αστυνομίας. Και αυτό τον ανάγκασε να παραδοθεί», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας (Φλας), «διαψεύδοντας» κατ’ αυτόν τον τρόπο τις εκτιμήσεις οι οποίες εκφράζονταν από διάφορες πλευρές, ότι η παράδοση του Δ. Κουφοντίνα ήταν προϊόν συνεννόησής του με τις αρχές το προηγούμενο διάστημα. Και αφού ανέφερε ότι υπάρχει διαρκής ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. M. Χρυσοχοΐδη (οι δύο άνδρες είχαν χθες μακρά συνάντηση), πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε ακόμα στην εξέλιξη της διαδικασίας. Θα προκύψουν σημαντικές αποκαλύψεις».

Η Νέα Δημοκρατία

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Ρουσόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε: «H παράδοση του καταζητούμενου Δ. Κουφοντίνα στις διωκτικές αρχές, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν έγινε, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο μεγάλο θέμα της τρομοκρατίας» είπε και αφού επανέλαβε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στηρίζει το έργο των διωκτικών αρχών και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης», τόνισε: «Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν μπορούν να αφεθούν αναπάντητα ερωτήματα. H καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι μια υπόθεση, στην οποία δεν χωρούν μικροκομματικές επιδιώξεις».

Το ΚΚΕ

Για «συμφωνημένη παράδοση», η οποία «συμβάλλει στη συγκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα και του ρόλου της «17N»», έκανε λόγο η γ.γ. της K.E. του KKE κ. Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως «δημιουργούνται προϋποθέσεις, τέτοια υποκείμενα σαν τον σημερινό (σ.σ. χθεσινό) συλληφθέντα, να συμβάλουν στη συσκότιση, στη μετάθεση των ευθυνών γενικά στον αριστερό, αγωνιστικό χώρο».

Ο Συνασπισμός

Ο υπεύθυνος Τύπου του Συνασπισμού κ. N. Βούτσης είπε χθες ότι «πρέπει να πέσει άπλετο φως σε αυτήν την ιστορία. Πρέπει να αφεθούν οι αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο του δικαίου και του νομικού μας συστήματος να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστες από πολιτικές, επικοινωνιακές ή άλλου τύπου αξιοποιήσεις και εκμεταλλεύσεις. Κάθε τι που φωτίζεται έχει τη σημασία του».

Το ΔΗΚΚΙ

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δημ. Τσοβόλας υπογράμμισε ότι «ο χρόνος και ο τρόπος παράδοσης του Δημήτρη Κουφοντίνα στις διωκτικές αρχές αυξάνει τα ερωτήματα που υπάρχουν στη «διαδικασία» εξάρθρωσης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

– Απόπειρα δολοφονίας με ρουκέτα κατά του αυτοκινήτου του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Παλαιοκρασσά στο Σύνταγμα. Σκοτώνεται από θραύσματα ο διερχόμενος Αθανάσιος Αξαρλιάν, 22 χρόνων, στις 14.7.1992

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή