Ταξιδιωτικα Νεα

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 11ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κωμικοτραγικά περιστατικά σε πτήσεις ανά τον κόσμο, προκάλεσε η έντονη ανησυχία που επικράτησε στις αερομεταφορές πριν και μετά την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου. Για παράδειγμα, η μακρόχρονη παραμονή ενός επιβάτη στην τουαλέτα αεροσκάφους της Lufthansa, το οποίο μόλις είχε προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, προκάλεσε γενικό συναγερμό, εκκένωση του αεροσκάφους και επιστράτευση των ανδρών της αντιτρομοκρατικής. Σε άλλη περίπτωση, ένας άνδρας συνελήφθη και οι επιβάτες αεροσκάφους της Delta Air Lines διατάχθηκαν να το εγκαταλείψουν, όταν ο πρώτος ανέφερε αστειευόμενος ότι μεταφέρει βόμβα στη χειραποσκευή του.

ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Εξακόσιες χιλιάδες επιβάτες στοίχισε στην Ολυμπιακή Αεροπορία η κρίση που ξέσπασε στον κλάδο των αερομεταφορών μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η εταιρεία μετέφερε 3,8 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 4,4 στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σημειώνεται ότι η O.A. έχει βάλει πωλητήριο σε έξι αεροσκάφη τύπου Boeing 737-400 προκειμένου να καλύψει τις δαπάνες που θα προκύψουν από ενδεχόμενη κρίση στο Ιράκ. Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα αεροπλάνα θα εκποιηθούν μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

«Σύνταξη» αναμένεται να πάρουν τα μισά από τα διπλά, κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου βάσει σχεδίου το οποίο προβλέπει αντικατάστασή τους από νέα πιο σύγχρονα οχήματα. Σύμφωνα με τις αρχές, το γεγονός ότι διαθέτουν μία μόλις είσοδο καθώς και το ότι οι επιβάτες πρέπει να προμηθεύονται εισιτήρια από τον οδηγό του λεωφορείου προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις και δυσλειτουργία στο σύστημα μεταφορών. Οι υπεύθυνοι πάντως έσπευσαν να καθησυχάσουν τους Λονδρέζους θαυμαστές των διώροφων οχημάτων, λέγοντας πως η αντικατάστασή τους θα γίνει μόνο στις διαδρομές που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επιβατών.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ BOEING 737

Ελεγχο στο σύστημα πλοήγησης των αεροσκαφών τύπου Boeing 737 διέταξε η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ύστερα από αλλεπάλληλες βλάβες σε αυτό. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, το πρόβλημα εντοπίζεται στον μηχανισμό υδραυλικής υποστήριξης των συστημάτων πλοήγησης και τυχόν προβληματική λειτουργία του μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη απώλεια ελέγχου του αεροπλάνου. Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπάρχουν συνολικά 93 αεροσκάφη εξοπλισμένα με τα ελαττωματικά συστήματα, εννέα εκ των οποίων ανήκουν σε αμερικανικές εταιρείες.

ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SΑS

Νέα δρομολόγια προς πόλεις της Νότιας Ευρώπης προγραμματίζει για το ερχόμενο καλοκαίρι η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS. Παράλληλα, επαναφέρει στο πρόγραμμα δρομολογίων της την πτήση από Οσλο για Νέα Υόρκη, η οποία θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος τύπου Boeing 767.

ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΙ ΤΩΡΑ

Η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει τα αεροσκάφη της με εσωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης, ενώ θα τοποθετήσει αλεξίσφαιρες πόρτες στις εισόδους των πιλοτηρίων. Πόρτες ασφαλείας πρόκειται να τοποθετήσει και η Qantas στον στόλο των Boeing 747 που διαθέτει.

ΑΝD THE WINNER ΙS…

Το Top 10 των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών του κόσμου σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel+Leisure» έχει ως ακολούθως: 1. Singapore Airlines 2. Cathay Pacific Airways 3. Thai Airways International 4. Qantas 5. VirgiAtlantic 6. Air New Zealand 7. JapaAirlines 8. British Airways 9. Swiss Air Lines 10. Malaysia Αirlines.

«Φρέσκα» είναι η λέξη που συνοψίζει τα καλύτερα από τα λονδρέζικα λουκ, σαν τη νέα άποψη πάνω στην ανακύκλωση από τη Μισέλ Λόου Χόλντερ, που εμπνεύστηκε από έναν καλλιτέχνη του Μπρούκλιν για να δώσει λάμψη στα σκουπίδια, χρησιμοποιώντας στάμπες από μπουκάλια α λα Γουόρχολ και μετατρέποντας τα καπάκια των μπουκαλιών σε κολιέ. Οπως εκείνη το θέτει, «ανακύκλωση όχι με τρόπο οικολογικό, αλλά πιο ελκυστικό και θηλυκό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή