Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο «Απάτσι»

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο «Απάτσι»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην είσοδο του νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας συνελήφθη χθες, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, ο επί έξι έτη καταζητούμενος κακοποιός Ευάγγελος Πάλλης, 43 ετών, γνωστός με το ψευδώνυμο «Απάτσι». Από την αστυνομία ο Πάλλης θεωρείται ένας ιδιαίτερα σκληρός κακοποιός, με διασυνδέσεις στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος. Τον Ιούνιο του 1996 είχε καταφέρει να δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας κι έκτοτε κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη, πιθανότατα βοηθούμενος από ανθρώπους της νύχτας. Εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο διάστημα που παρέμεινε δραπέτης βρισκόταν στην Αττική, ενώ κατά καιρούς είχε βρει καταφύγιο σε επαρχιακές πόλεις. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που τον συνέλαβαν βρήκαν στην κατοχή του ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδηγού στο όνομα Γρηγόρης Γρηγοριάδης. Επίσης, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών μάρκας ZASTAVA, με τέσσερις γεμιστήρες.

Σε βάρος του Πάλλη εκκρεμούσαν μια σειρά από αποφάσεις των διωκτικών Αρχών. Ειδικότερα, λίγο πριν αποδράσει από τη Λαμία, δικαζόταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Γεώργιου Αδαμόπουλου, ηθική αυτουργία σε αυτήν, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Επιπλέον, σε βάρος του είχε εκδοθεί και διατηρήθηκε σε ισχύ με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Παναγιώτη Παπαδάκου τον Μάιο του 1995, στο πάρκινγκ του Ιπποδρόμου. Ενταλμα σε βάρος του Πάλλη είχε εκδοθεί και από τον ανακριτή Χανίων για εμπρησμό από πρόθεση και στάση κρατουμένων, που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 1996. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παράνομη οπλοφορία, για απόδραση και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Από τις διωκτικές Αρχές συνεχίζεται η έρευνα για το ενδεχόμενο εμπλοκής του Πάλλη σε άλλες αξιόποινες πράξεις, σε υποθέσεις ανεξιχνίαστων ανθρωποκτονιών και άλλων εγκληματικών ενεργειών. Μία από τις υποθέσεις που ερευνάται είναι αυτή της ανθρωποκτονίας τον περασμένο Μάιο του Δημήτρη Μιχαηλίδη και τον τραυματισμό του αδελφού του Βασίλη, έξω από τον Ιππόδρομο, δολοφονία που είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη δολοφονία του Παπαδάκου το 1995. Εξετάζεται επιπλέον το ενδεχόμενο ο Πάλλης να ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που βοήθησαν τον διαβόητο κακοποιό Κωνσταντίνο Πάσσαρη το διάστημα που ο τελευταίος ήταν δραπέτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή